Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

28 Juni F19 FC Rosengård vs Linköpings FC 8-1

Publicerad 2014-06-30 07:22:00 i Allmänt

Rapport ifrån SVEMPA!
 
Som synes en händelserik match där målfabrikationen i 2:a halvlek höll pennan varm. Hanna Lundell fick utgå med en befarad axel ur led enligt Johanna Sjögren.
 

Rapport från dagens match mot Linköpings FC i Svenska Spel F19 Södra:

 

Startelva: Vera Ejlertsson-Isabella Tropé, Emma Pennsäter, Edina Filekovic, Elin Björklund-Ebba Wieder-Sarah Mellouk, Lovisa Wifvesson-Hanna Persson (K), Erica Ekelund,Nathalie Persson.

 

På bänken: Andrea Thorisson, Julia Fallesen, Moa Axelsson, Ebba Folkesson, Martina Sutalo, Hanna Lundell.

 

Matchen:

29 min 0-1 Emma Åstrand

32 min 1-1 Hanna Persson

34 min Gult kort Sarah Mellouk

36 min 2-1 Hanna Persson

41 min Gult kort Sara Pihlajärvi (LFC)

46 min Byte Nathalie Persson-Hanna Lundell

46 min 3-1 Erica Ekelund

50 min 4-1 Erica Ekelund

59 min 5-1 Erica Ekelund

59 min Byte Sarah Mellouk-Moa Axelsson, Lovisa Wifvesson-Martina Sutalo

62 min Byte Hanna Lundell- Andrea Thorisson

67 min 6-1 Hanna Persson

70 min Byte Ebba Wieder-Ebba Folkesson

72 min 7-1 Erica Ekelund

73 min 8-1 Erica Ekelund

76 min Gult kort Edina Filekovic

87 min 8-2 Selma Larsson
 
Tack SVEMPA för rapporteringen!
 
 

Skånsk Femetta i Cup Kommunal!

Publicerad 2014-06-26 17:09:25 i Allmänt

Skånsk 5-1:a i Cup Kommunal
 
Ingen tvekan om vilket som är årets lag i Cup Kommunal. Skåne bjöd stundtals på uppvisning i finalen i Halmstad mot Stockholm. Den slutade hela 5-1 (2-1). Det var tionde gången Skåne vann Cup Kommunal
 
Segerjubel från de skånska finalvinnarna
 

Det började dock med att Stockholm tog tag i taktpinnen och ed högpress på motståndarnas planhalva satte tryck mot Skåne. Initiativet gav också utdelning genom ett ledningsmål av  Michelle Rojas Flores  (BP) om  lobbsköt från vänsterkanten över Nellie Persson i Skåne-målet.

Målet fick dock inte Skåne ur balans utan laget fortsatte att mala på och allt eftersom minuterna gick hittade man in i spelet. Från läktarplats kunde man konstatera att fler spelare i Skåne-laget var delaktiga i att skapa chanser än motsvarande i Stockholm.  Det gav utdelning efter hand.

På topp var Nathalie Persson (FC Rosengård) och Rebecka  Holm Klensmeden(LB 07) lika kvickfotade som kreativa.Bakom dem fanns Filppa Millqvist (LB07) Kvitteringen efter 24 minuter var ett fint samarbete mellan Nathalie, Filippa och Rebecka som avslutade. 2-1 tio minuter senare var en sällan skådad framspelning från Nathalie till Rebecka.

Skånskorna höll (udantaget första kvarten) uppe ett högt passningstempo matchen igenom. Litet flyt hade Matilda Nilsson när hon efter en brytning högt uppe på Stockholms planhalva klippte till på halvvolley och fick se sitt väl avstämda skott smita in i krysset. Ett mycket snyggt mål väl värd inträdesavgiften till matchen.

Nathalie Persson forcerade in 4-1 efter hörna  och 5-1 när hon kom fri med Fanny Kristiansson (BP) i Stockholms-målet. Hon fick spela andra halvlek efter att Oliva Walter (Bele Barkarby) skadat sig i en kollision i första halvlek

Elsa Nilsson hade en chans att återge Stockholm ledningen direkt efter att Skåne kvitterat och Johanna Rytting Kaneryd (Tyresö)  hade enhyfsad chans minuten före paus.

 

Priserna som bästa spelare fick i Skåne Nathalie Persson, som för övrigt spelat en halvtimme i FC Rosengårds match mot Jitex dagen före. Alexandra Nyreröd (Enskede) fick motsvarande i Stockholms lag.

Skåne jublade efter vinsten och Stockholmstjejerna fick trots förlusten enbart lovord efter matchen från sina ledare som samlat laget i en ring. Thomas Gibson, DFK,snackade: - Vi gick hela vägen till final, det ska vi ta med oss och vara stolta över tjejer. Sen får vi konstatera att Skåne var bättre än oss idag men vi var här i final och det ska ni aldrig glömma, sade han innan gänget spreds för att så småningom samlas för middag tillsammans med Skåne.

Text: Thorsten Frennstedt
Foto: Fredrik Hasselgren

Källa: damfotboll.com

Cup Kommunal Final Stockholm vs SKÅNE 1-5

Publicerad 2014-06-26 09:42:51 i Allmänt

 
Igår så spelades finalen i Cup kommunal mellan Stockholm och Skåne och matchen slutade 1-5.
Skåne tog återigen hem titlen så ett STORT GRATTIS till dom duktiga tjejerna där bland annat Erica Ekelund & Nathalie Persson ifrån FC Rosengård var reprensenterade!
Nathalie Persson blev matchenslirare!
 
Ifrån damfotboll.com:
 
Skånes lagkapten Jenny Persson skakar hand med assisterande förbundskapten Lilie Persson.
 
 

Kvällen som aldrig ville ta slut...

En av årets längsta dagar gick över i en kväll som distriktslaget från Skåne aldrig ville skulle ta slut. Säker seger i finalen av Cup Kommunal - sedan utbröt det stora firandet bland lagkamrater och vänner, nära och kära.
 
 

– Det känns smått overkligt men riktigt, riktigt kul. Första halvlek var verkligen jämn, i andra tycker jag vi tar över. Vi vinner rättvist, sade lagkaptenen Jenny Persson.

Jenny Persson (Borgeby FK) fanns på innermittfältet och dirigerade när matchen pågick. Efteråt fick hon lagkaptenens lön, tog emot och lyfte glasbollen allra först av spelarna. Segerjublet var dock unisont från alla rödklädda, energiska lirare.

Däribland en som fick kliva in på plan först till finalen. Målvakten Nellie Kjellsson (FC Hessleholm) valde rätt match för sin cuppremiär. – För en och en halv vecka sedan fick jag reda på att jag skulle stå. Det var riktigt nervöst före matchen, känns på ett helt annat sätt att spela med folk man inte spelar med normalt, sade hon.

På Stockholms snygga lobbmål var både Kjellsson och försvarsspelarna chanslösa. Men nerverna hos målvakten och eventuella oroskänslor över att ligga under höll Skåne elegant i styr. – Vi gör 1-1 och kunde spela vårt spel utan att stressa, sade Nellie Kjellsson som var värd beröm för säkert spel mellan stolparna.

– Som målvaktstränare kan jag bara vara nöjd med henne. Hon är bra på att kommunicera, gör bra igångsättningar. Det är skönt att ha henne där bak, sade distriksförbundskaptenen Mauritz Magnusson.

Inte heller från sidan upplevdes någon tveksamhet. Mauritz Magnusson och hans två kollegor i tränarkläder kunde snarast berömma spelarna för sitt lugn. – Jag ser det inte som att vi kände oss skakade, sade han.

Hur vänder ni matchen? – Jag vill säga att vårt passningsspel var viktigt. Ju fler passningar som gick rätt, desto tryggare kändes det. Sen gör Rebecka (Holm Klensmeden) i vanlig ordning ett par snabba mål för oss.

 

Skånes bästa 16-åringar visade upp en stark inställning och lyckades komma igen. Det var å andra sidan inte första gången som laget tagit sig ur ett tufft läge. – Vi har nästan varit på fallrepet hela vägen. Stolpe in med 1-0 mot Halland i första matchen, 3-3 mot Västergötland och dramatik med målskillnad. Sen ligger vi under med 1-3 i semifinalen och vinner med 5-3, det är en inneboende moralisk styrka, sade Mauritz Magnusson.

 

Lägg därtill rappt och effektivt anfallsspel med spelare som har förmåga att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Efter paus och uddamålsledning förstärktes övertaget, genom ett snyggt tillslag som innebar 3-1. – Träffen kändes bra, sen var jag osäker på om målvakten skulle ta den. Det var så gött när hon inte gjorde det, sade Matilda Nilsson (Borgeby FK).

De två sista målen gjorde Rosengårdspelaren Nathalie Persson efter omställningar lika snabba som det hon själv upplevde för att ta sig till cupfinalen.

Ett dygn efter inhoppet mot Jitex i Damallsvenskan stod Persson på Sannarps IP och gladdes med spelare från hela Skåne. – Vi har kämpat i tre år med detta. Även om det blir motgång ibland fixar vi det tillsammans, log hon.

Finalsegrarna får ta farväl på topp, under en sista samling om några veckor. Energin som fick utlopp under och efter matchen på Sannarps IP lär dock spilla över i ännu en urladdning med segersånger under den sena middagen. – Det får vi se, log Nellie Kjellsson.

– Just nu är det bara en otroligt härlig känsla, tillade hon.

Källa: www.damfotboll.com

 

Förlust För FC Rosengård´s F19 I Skånederbyt Mot KDFF.

Publicerad 2014-06-26 07:40:00 i Allmänt

FC Rosengård vs Kristianstads DFF 1-3 (1-2)

Matchfakta från FC Rosengård – Kristianstads DFF match i Svenska Spel F19 Södra

 

Startelva:

Zecira Musovic-Martina Sutalo, Ebba Wieder, Edina Filekovic, Elin Björklund-Lovisa Wifvesson-Sarah Mellouk, Sofia Anker-Kofoed-Hanna Persson (K), Andrea Thorisson, Hanna Lundell.

 17 min       Hanna Persson KDFF    Gult Kort

19 min        Martina Sutalo                Gult kort

29 min        Amanda Persson KDFF 0-1

33 min        Amanda Persson KDFF 0-2

35 min        Sofia Anker-Kofoed       1-2

46 min        Andrea Thorisson          Ut

46 min        Anna Plantin                  In

62 min        Martina Sutalo               Ut

62 min        Julia Fallesen                 In

70 min        Sarah Mellouk                Gult kort

90 min        Felicia Nilsson KDFF    1-3

 

 

 

 

 

 

Nästa Spelare Att Lämna #22.Kathleen "Paula" Radtke!

Publicerad 2014-06-25 20:06:00 i Allmänt

Saxat ifrån Sydsvenskan:
Radtke lämnar FC Rosengård
Radtke lämnar FC Rosengård                                        
 

Malmö. Den 2 juli blir sista matchen i Rosengårdströjan för ytterligare en spelare. Paula Radtkes kontrakt går ut och klubben har valt att inte förlänga.                                

Radtke kom till Malmölaget från det tyska laget FF USV Jena i början av 2013. Hon presenterades som sista pusselbiten i lagbygget inför säsongen 2013 där hon ofta startade som mittback.

När backkollegan Malin Levenstad inför säsongen 2014 lånades ut till AIK förlängdes Radtkes kontrakt med ett halvt år.

Nu slutar Radtke i FC Rosengård.

– Vi har valt att inte förlänga hennes kontrakt ytterligare en gång, säger FC Rosengårds sportchef Erling Nilsson.

På fredag kan Paula Radtke berätta var hon kommer att spela fotboll i framtiden men än så länge är det hemligt.

– Jag har haft en fantastisk tid i Malmö men nu går jag vidare och letar efter nya utmaningar, säger hon.

Flera spelare och även tränaren Jonas Eidevall lämnar laget efter matchen mot Piteå den 2 juli.

– Vi har många unga talanger vi måste ta hand om. Men vi håller också på att se över vår budget och kommer att presentera ett nyförvärv under sommaren, säger Erling Nilsson.

Enligt Erling Nilsson kommer nyförvärvet vara en spelare som kommer vara aktuell för att spela på defensiva positioner.

Man värvar EN spelare kan det vara Danska försvarsspelaren Line Røddik-Hansen måntro.........!

Jag tycker truppen blir tunnare o tunnare och man läser om spelare som lämnar alldeles för ofta....

Lämnar:

Thora Helgadóttir

Lisa Ek

Kathleen Radtke

Jonas Eidevall

Kommer:

Kathrin Längert Bayer München Målvakt

Ryktas:

Line Røddik-Hansen Fd.Tyresö FF Klubblös

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Sydsvenskans spelarbetyg!

Publicerad 2014-06-25 12:56:12 i Allmänt

Thora Helgadottir             2  2,22

Alexandra Riley                3  3,11

Amanda Ilestedt               3  2,40

Anita Asante                     3  2,20

Kathleen Radtke               3  2,63

Lisa Ek                               2  2,00

Katrin Schmidt                  3  3,00

Elin Rubensson (73)         2  3,00

Therese Sjögran               3  2,80

Anja Mittag                        3  3,60

Nicoline Sörensen (63)     2  2,00

Ersättare

Nathalie Persson (63)      3   2,50

Lina Nilsson (73) –

Sofia Anker-Kofoed

Elin Björklund

Sarah Mellouk

Emma Pennsäter

Zecira Musovic, mv

Snitt:2,67

Källa: Sydsvenskan

Markus Tilly Analyserar Matchen!

Publicerad 2014-06-25 09:25:00 i Allmänt

 
Markus Tilly, assisterande tränare FC Rosengård, kommenterar matchen:
 
-Idag var det tufft på många vis. Dels kom vi till spel utan vår lagkapten Sara Björk Gunnarsdottir p.g.a avstängning, Ramona Bachmann var sjuk och Lina nilsson var inte redo för en startplats efter sina lårbesvär. Vad man också ska komma ihåg är att det var den fjärde matchen på två veckor för många p.g.a. landslagsspel OCH några med resor över hela jorden i benen.
 
Vi inledde piggt och under den inledande halvtimmen skapade vi mer än tillräckligt för att ta ledningen. B.l.a rundade Anja Mittag Jitex målvakt och rullade bollen mot ett tomt mål, tyvärr hann en försvarare upp bollen på mållinjen. Lisa Eks nick räddades också på mållinjen medan Anja Mittags friläge Räddades av den skickliga målvakten Falk i hemmalaget.
 
Trots Falks skicklighet var det på ett misstag från just målvakten som vi lyckades göra vinstmålet i den 79e minuten. En för lång passning från Lina Nilsson fångades av Falk varpå hon la ner den på fötterna, vilket hon konsekvent gjorde under hela matchen för att få bättre kvalité i utspelet. Anja uppfattade denna situation och satte press på Falk. Då plockade Falk upp bollen med händer, oförklarligt nog, vilket renderade i en indirekt frispark för vår del. Många var vi som försökte skrika till Anja om att snabbt slå bollen tre meter i sidled till Sjögran vilket hon också gjorde. Detta resulterade i att Sjögran kunde rulla in det förlösande målet i den övergivna målburen eftersom Falk lite orutinerat lämnat över bollen till Anja. Vilken lättnad att se nätmaskorna rassla efter att vi innan dess haft tjugo avslut på mål utan resultat.
 
Nu skall vi återhämta oss och komma tillbaka mot Piteå nästa helg med nya krafter och använda dem alla för sedan är det semester.  Vi njuter av serieledningen så länge!
 
Källa: FC Rosengård
 
 

Var på match igår i Mölndal!

Publicerad 2014-06-25 09:08:00 i Allmänt

Jitex vs FC Rosengård 0-1 (0-0)
Mål:
0-1 79 min #15.Therese Sjögran Ass. #31.Anja Mittag
Varning: 61 min #31.Anja Mittag
Byten:
40 min Jitex
57 min #14.Nicoline Sørensen ut
            #23.Nathalie Persson in
 
73 min #9.Elin Rubensson ut
            #16.Lina Nilsson In
 
83 min Jitex
 
84 min Jitex
 
Avslut: 2-21
Avslut På Mål: 1-12
Hörnor: 0-6
Tilldömd Frispark: 2-6
Offsides: 1-6
Gula Kort: 0-1
 
Publik: 783
Matchens Lirare I FC Rosengård: #5.Ali Riley
 
 
 
 
 
 
 

Daniel Nilsson Ny Assisterande Tränare i A-laget!

Publicerad 2014-06-23 10:04:47 i Allmänt

Ifrån FC Rosengårds FB sida:
 
"I dag blev det klart att Daniel Nilsson tar över rollen som assisterande tränare i FC Rosengård efter Markus Tilly.
- Jag ser fram mot att arbeta tillsammans med Markus och att fortsätta utveckla både laget och varje spelare. Kan vi göra ...det så stärker vi våra möjligheter att nå långt i Champions League och att lyckas bra i Allsvenskan, säger Daniel Nilsson.
Daniel Nilsson lämnar uppdraget som tränare för IFK Hässleholms A-lag. Han är även Distriktsförbundskapten för Skånes P99 och har tidigare bland annat varit tränare för Kristianstads FF:s pojkar 17-19 år och Instruktör för Skånes Fotbollsförbund.
- Daniel är en driven tränare som vill utveckla sig och sina spelare genom hårt arbete varje dag. Daniel har gjort ett gediget jobb i sina tidigare klubbar och det ska bli spännande att jobba tillsammans med honom, säger Erling Nilsson Tf. VD FC Rosengård.
Daniel Nilsson har gått utbildningen UEFA Advanced och kommer att ansluta till truppen den 3 juli. Kontraktet sträcker sig över ett och ett halvt år."
 
Bloggen hälsar Daniel Nilsson varmt välkommen till FC Rosengård!
 
 

FC Rosengård´s Zecira Musovic & Elin Björklund

Publicerad 2014-06-23 10:00:30 i Allmänt

F19-landslagets förbundskapten Calle Barrling har tagit ut truppen till EM-slutspelet i Norge som spelas 15-27 juli. Truppen innehåller två spelare från FC Rosengård. Zecira Musovic och Elin Björklund.
Bloggen säger Grattis till tjejerna och ett lycka till på vägen!
 
 

FC Rosengård´s F12

Publicerad 2014-06-23 09:56:43 i Allmänt

FC Rosengård´s F12 blev seriesegrare i F13 serien den 17 juni och det vill Bloggen uppmärksamma och skickar ett STORT GRATTIS TILL ER TJEJER! Bra Jobbat!
 
Källa & Bild: FC Rosengårds FB sida

FC Rosengård´s F10

Publicerad 2014-06-23 09:50:19 i Allmänt

FC rosengårds F10 flickor som i går spelade seriefinal mot IFK Klagshamn och vann seriefinalen med 4-2 med den vinsten så blev man seriesegrare! Bloggen säger: ETT STOOOOOOOORT GRATTIS TILL ER TJEJER!
Källa & Bild: FC Rosengård

FC Rosengård¨s spelare var i gång i VM kvalet igår!

Publicerad 2014-06-20 07:38:36 i Allmänt

Serbien-Schweiz 0-7 där #10.Ramona Bachmann gjorde 1-0 i 5:e min för Schweiz.
 
Slovakien-Croatien 1-1 där FC Rosengård´s målvakt Doris Bacic satt på avbytarbänken.
 
Färöarna-Sverige 0-5 där spelade #9.Elin Rubensson 65 minuter och #15.Therese Sjögran hela matchen medan #3.Amanda Ilestedt fick sitta på avbytarbänken hela matchen tyvärr.
 
Island-Malta 5-0 där #1.Thora Helgadóttir stod och höll nollan och  #7.Sara Björk Gunnarsdóttir började på bänken och kom in i 73:e minuten.
 
 

Resultat Ifrån F19´s Turnerings Äventyr Nere I Frankrike!

Publicerad 2014-06-15 08:00:28 i Allmänt

Första matchen mot GUINGAMP vann FC Rosengård med 1-0 genom mål av Nathalie Persson.
Matcherna är 1 x 30 minuter.
 
Andra matchen förlorade man mot SOYAUX med 0-2 där domare tyvärr hade stor del i det hela.
F19 skriver detta på sin fb sida" efter en domarinsats som inte nådde upp till acceptabel insats, en horribel straff förstörde matchen och även dagen skulle det visa sig. "
 
Tredje och sista matchen vinner FC Rosengård mot JUVISY med 2-1 och drabbas av samma dåliga domare som i andra matchen......!
Saxat o citerat ifrån F19´s sida på fb: "-och till vår stora glädje så fick vi återse vår domare från Match nummer två igen. Detta innebar en mängd konstiga domslut återigen, oftast till det franska lagets fördel.. På en match som varade i 30 minuter så hade vi nästan 15 offside avblåsningar..

Och nästan lika många frisparkar. Men inte ett enda gult kort.. "
 
FC Rosengård´s F19-lag blev 3:a i gruppspelet!
 
 

FC Rosengård´s F19 Spelar Turnering Tournoi international féminin U19 de Sablé/Sarthe Nere I Frankrike 14/15 Juni!

Publicerad 2014-06-14 10:41:00 i Allmänt

FC ROSENGÅRD F19 Spelar En Stor Internationell Turnering Nere I Franska Sablé/Sarthe.

U19 international women's tournament of Sablé/Sarthe

Lycka till tjejer önskar bloggen!

 
 
 
 
 
Gruppspel Grupp C 14/6
Kl.11,20 (lokal tid) möts FC Rosengård-GUINGAMP
Kl.14,40  möts FC Rosengård-SOYAUX
Kl.17,20 möts JUVISY-FC Rosengård
 
I Grupp A Spelar

LYON

ESSEN

ST ETIENNE

LE MANS

I Grupp B Spelar

VALENCE

LEVERKUSSEN

MONTPELLIER

YZEURE

I Grupp C Spelar

JUVISY

FC ROSENGARD

GUINGAMP

SOYAUX

I Grupp D Spelar

PARIS SG

BRÖNDBY

TOULOUSE

LA ROCHE/YON

 

http://www.sablefc.com/importfiles/2013-2014/tournoi-inter-u19-filles/pdf/tounoi-international-feminin-matchs-poules2014.pdf

http://www.sablefc.com/fr/club/tournois/tournoi-international-u19-feminin.php

 

 
 
 

 

Max Wimans Krönika!

Publicerad 2014-06-11 19:25:57 i Allmänt

Vägen över bron den enda för att nå Eidevalls mål?
                                                                                      

FC Rosengård. FC Rosengård lyckades övertyga Jonas Eidevall en gång, men inte en andra. Flytten som var nära redan i vintras, blir verklighet nu.                                                      

                                     

Eidevall återförenas med tränaren från tiden i Lunds BK, dansken Jack Jensen. Det är till Sydsvenskan hundraprocentigt bekräftade uppgifter.

Det officiella beskedet dröjer ytterligare någon dag, trots att Lyngby avslutade säsongen i går. Det blev en topplacering i danska andradivisionen, missad uppflyttning, men det var ändå bättre än väntat efter degraderingen från Superligan i fjor.

Lyngby ses som något av FC Köpenhamns plantskola och jobbar hårt efter principen att från unga år lägga grunden för passningsorienterad fotboll.

Där har ni säkert skäl ett till Eidevalls flytt. Han vill utveckla sig själv i det spel han gjort så framgångsrikt i Rosengård. Och han har talat sig varm för den danska traditionen kring hur fotboll spelas.

Det andra tunga skälet är inte lika roligt.

Svensk fotbolls klara markering alltifrån lokalt till centralt håll särskilja herr- och damverksamheten som två olika idrotter, förstärker fördomar och svårigheter att korsbefrukta.

Assisterande tränare i andradivisionen i Danmark är kanske krasst den bästa vägen för en ung tränare (31 år) in i den stora världen, herrarnas.

Att matcha krislag i superettan, hade inte utvecklat hans filosofi och förmodligen heller inte lockat till att ta steget från Rosengård.

För Rosengård är situationen lite densamma – fast tvärtom. Trots att spelarna är bland Europas bästa, är det svårt att locka någon en toppkraft från ”andra sidan”.

Det kanske heller inte hade varit klokt.

Det ska inte ändras för mycket i ett väl fungerande recept.

Därför har det bara funnits ett spår denna turbulenta vecka och det är det kontinuerliga – att andretränaren Markus Tilly tar över.

Det blir formellt klart vilken dag som helst, fast en ny andretränare måste förstås bli klar också.

I går blev det också klart att Lisa Ek tackar nej till ett kontrakt året ut och söker speltid på annat håll. Synd, för denne fighters ledarröst kommer att saknas – mest i omklädningsrummet.

Text: Max Wiman Sportkrönikör i Sydsvenskan.

Ny Klubb Klar För Thora Helgadóttir!

Publicerad 2014-06-11 19:14:48 i Allmänt

Ny klubb är klar för Thora Helgadóttir och det blir  Fylkir från Reykjavik hemma på Island som blir den nya adressen.
Helgadottir gör sin sista match när FC Rosengård i nästa omgång möter Piteå på hemmaplan den andra juli.
Så min uppmaning är att fylla Malmö IP och hylla Thora för sina fina 4,5 år i klubbens tjänst!
 
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.

Lina Nilsson skadad!

Publicerad 2014-06-09 12:48:10 i Allmänt

På uppvärmningen i gårdagens match mot Umeå så fick Lina Nilsson ont i baksidan av låret och kunde ej spela och nu måste Lina ge återbud till VM kvalmatcherna mot Skottland och Färöarna mycket tråkigt och ett stort avbräck för landslaget!
Krya på dig Lina!

Så Sant Max! :)

Publicerad 2014-06-09 07:43:48 i Allmänt

Saxat ur Max Wimans artikel om matchen:

"Men Ramona Bachmann satte en fantastisk punkt för tillställningen i den sista ordinarie matchminuten med ett suveränt dribblingsnummer avslutat med ett stenhårt skott i nättaket från nära håll. 985 åskådare njöt av en fantastiskt underhållande match av detta kompletta fotbollslag."

Max Wiman Sydsvenskan

Bilder ifrån dagens match! Copyright Jörgen Sköld.

Publicerad 2014-06-08 21:45:12 i Allmänt

#6.Anita Asante värmer!
Copyright Jörgen Sköld
#1.Thora Helgadóttir värmer med Thomas målvaktstränare!
Copyright Jörgen Sköld
Värmning!
Copyright Jörgen Sköld
Line Up!
Copyright Jörgen Sköld
Matchens Lirare i hemmalaget #10.Ramona Bachmann.
Copyright Jörgen Sköld.
En nöjd och trött #31.Anja Mittag efter matchen.
Copyright Jörgen Sköld
Lagsamling efter matchen!
Copyright Jörgen Sköld
 En bild ifrån FANSCORNER där spelare kommer och skriver autografer! Idag var det #10.Ramona Bachmann & #30.Zecira Musovic och #25.Emma Pennsäter
Copyright Jörgen Sköld

Bilder ifrån FC Rosengård vs Umeå IK FF Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.

Publicerad 2014-06-08 21:24:30 i Allmänt

Coach Jonas Eidervall i sin näst sista match för FC Rosengård!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Coach Jonas Och Laget efter matchen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
FC Rosengård´s #15.Therese Sjögran i kamp om bollen med Umeå spelare!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Målfirande!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Head Coach Jonas Eidervall och Assisterande Coach Markus Tilly pekar ut vägen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
FC Rosengård´s #31.Anja Mittag kämpar hårt!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Målfirande!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Stillstudie på en hårt arbetande Kapten som vinner dom flesta nickdueller #7.Sara Björk Gunnarsdóttir.
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Målfirande!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Världens BÄSTA fotbollsspelare #10.Ramona Bachmann som blev Matchens Lirare i FC Rosengård!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Uppladdning!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Målfirande!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Här blir FC Rosengård´s #23.Nathalie Persson hårt uppvaktad av Umeåspelare!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
#15.Therese Sjögran ifärd att finta bort en Umeåspelare!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
FC Rosengård´s #31.Anja Mittag avlossar ett skott mot Umeå målet!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
#10.Ramona Bachmann hade stundtals lekstuga med dom stackars Umeåspelarna!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Innlägg av #10.Ramona Bachmann!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Målfirande!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
FC Rosengårds #9.Elin Rubenson in action!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
"Var e Bollen?" här är #3.Amanda Ilestedt & #7.Sara Björk Gunnarsdóttir i kamp om bollen med Umeåspelare!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
 
Umeå IK´s Målvakt var riktigt bra och gjorde vad hon kunde!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Eftersnack!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Eftersnack och glada spelare & Coacher!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Umeås spelare gick hårt åt FC Rosengård´s #10.Ramona Bachmann som syns här med #15.Therese Sjögran som har bollen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
En bra målvakt som höll siffrorna nere för Umeå IK!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
#10.Ramona Bachmann showar med Umeåspelarna!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Här ska firas!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
"Bollen & Jag" med #15.Therese Sjögran i huvudrollen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Bortfintad på straffen som #15.Therese Sjögran slog i mål!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
En fighter ut i fingerspetsarna Kapten #7.Sara Björk Gunnarsdóttir som jag tycker påminner mycket om
en manlig holländsk storspelare som heter Edgar "Pitbull" Davids i sitt spelsätt!
En av världens bästa målvakter #1.Thora Helgadóttir i närbild!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
#10.Ramona Bachmann.
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
"El Capitano" #7.Sara Björk Gunnarsdóttir.
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
 
#31.Anja Mittag i närbild efter matchen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
#5.Alexandra "Ali" Riley in action!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
 #16.Lina Nilsson kom ej till start idag efter värmningen! I bakgrunden syns #19.Katrin Schmidt & #31.Anja Mittag & #22.Kathleen "Paula" Radtke och bakom kommer #23.Nathalie persson & #14.Nicoline Sørensen!
Copyright : Christer Thorell / Pic-Agency.
 
Ett STORT TACK och Creed till Christer Thorell / Pic-Agency. för att bloggen får använda hans fina bilder
 

FC ROSENGÅRD Vinst Och Propagandafotboll!

Publicerad 2014-06-08 20:22:26 i Allmänt

FC Rosengård vs Umeå IK FF 4-2 (2-0)
Mål:
1-0 37 min #15.Therese Sjögran (Straff)
2-0 44 min #19.Katrin Schmidt Ass.#31.Anja Mittag
2-1 47 min #11.Jenny Hjohlman Umeå
3-1 54 min #31.Anja Mittag Ass.#22.Kathleen "Paula" Radtke
      63 min Byte FCR #22.Kathleen "Paula" Radtke (UT) #23.Nathalie Persson (IN)
      70 min Byte UIK #33.Tuija Hyyrynen (ut)(UT) #19.Hanna Glas (IN)
      82 min Byte UIK #18.Rita Chikwelu (UT) #8.Linnéa Åberg (IN)
      85 min Byte UIK #21.Emmi Alanen (UT) #2.Johanna Nyman (IN)
3-2 85 min #9.Hanna Folkesson Umeå
4-2 90 min #10.Ramona Bachmann Ass.#31.Anja Mittag
      92 min Byte FCR #31.Anja Mittag (UT) #14.Nicoline Sørensen (IN)
      92 min Byte FCR #7.Sara Björk Gunnarsdóttir (UT) #20.Sarah Mellouk (IN)                   
 
Avslut: 22-5
Avslut på mål: 11-4
Avslut i målställning: 1-0
Hörnor: 8-3
Tilldömd frisparkar: 4-3
Offsides: 2-0
Gula Kort: 1-0 #7.Sara Björk Gunnarsdóttir
Publik: 985
Matchens Lirare i FC Rosengård blev #10.Ramona Bachmann
 
En glad #10.Ramona Bachmann som blev vald till bästa spelare i FC Rosengård! © Jörgen Sköld 2014
 

En Mål Orgie Igår Mot Kopparbergs/Göteborg FC I Svenska Spels F19!

Publicerad 2014-06-03 09:05:02 i Allmänt

F19 Svenska Spel Södra FC Rosengård vs Kopparbergs/Göteborg FC 12-0 (5-0)

1-0 5 min #14.Nicoline Sørensen

2-0 7 min #17.Sofia Anker-Kofoed.

3-0 11 min #22.Paula Radtke

4-0 17 min  #23.Nathalie Persson

5-0 30 min #17.Sofia Anker-Kofoed.

6-0 53 min #17.Safia Anker-Kofoed.

7-0 56 min #23.Nathalie Persson.

8-0 58 min #23.Nathalie Persson.

9-0 60 min #51.Lisa Ek

10-0 62 min #14.Nicoline Sørensen

11-0 64 min #22.Paula Radtke

12-0 70 min #17.Sofia Anker-Kofoed.

 

4 Mål #17.Sofia Anker-Kofoed.

3 Mål  #23.Nathalie Persson.

2 Mål #14.Nicoline Sørensen

2 Mål #22.Paula Radtke

1 Mål #51.Lisa Ek

Det var i princip ett lag på plan då FC Rosengård pulvriserade Göteborgslaget med fyra snabba mål under de 20 första minuterna sen var Göteborgslaget bortspelat och med 5-0 i halvtid så undrade man vart slutresultatet  skulle landa.

Laget hade också stort stöd ifrån läktaren där nästan hela A-lagstruppen satt och hejade fram F19 laget.

Och givetvis så slutade inte målgörandet i 2:a halvlek utan det fortsatte med att FC Rosengård spelade anfallsglad fotboll och inte backade hem för och bevaka sin ledning som många lag gör!

Sofia Anker-Kofoed hade en stor afton med hela fyra mål tätt följd av Nathalie Persson som satte tre av målen sedan gjorde danska Nicoline Sørensen och Paula Radtke vars två mål och drottningen på mittfälltet lisa Ek gjorde ett!

Detta var en lektion i utspelning för Kopparbergs/Göteborg FC

Over & Out ifrån Malmö IP!

 ©Jörgen Sköld 2014
©Jörgen Sköld 2014
©Jörgen Sköld 2014
©Jörgen Sköld 2014
©Jörgen Sköld 2014
#51.Lisa Ek laddar för match!
©Jörgen Sköld 2014
 
Bollen rullade verkligen FC Rosengård´s håll igår!
©Jörgen Sköld 2014
 
 ©Jörgen Sköld 2014

©Jörgen Sköld 2014
 
Ett STORT TACK för underhållningen tjejer och bra spelat!
 
 

Spelarbetyg i Sydsvenskan Fc Rosengård vs Kopparbergs/Göteborg FC igår!

Publicerad 2014-06-02 15:54:00 i Allmänt

Den som har betygsatt spelarna kan inte ha varit på samma match som oss andra när man sätter sådana spelarbetyg!
 
Thora Helgadóttir ska ju minst ha en 4:a då hon gjorde två kvalificerade räddningar.
Lina Nilsson ska ha en 3:a
Amanda Ilestedt ska ha en 3:a
Anita Asante ska ha en 5:a då hon neutraliserade Manon Melis totalt under hela matchen.
Alexandra "Ali" Riley ska ha en 3:a där är vi överens.
Katrin Schmidt en 3:a där är vi överens.
Sara Björk Gunnarsdóttir ska ha en 4:a då hon gjorde 1 mål och vann dom flesta nickduellerna.
Elin Rubensson en 3:a där är vi överens.
Ramona Bachmann en 4:a där är vi också överens.
Therese Sjögran en 3:a där är vi överens.
Anja Mittag en 5:a 3 mål där är vi överens.
 
 

Bilder ifrån igår 2014-06-01 © Jörgen Sköld

Publicerad 2014-06-02 08:08:17 i Allmänt

 
Hattrick målgöraren (2-0 3-0 5-0) #31.Anja Mittag har en pratstund med TV4 Sport efter matchen mot Kopparbergs/Göteborg FC
Efter 5-0 vinsten!
© Jörgen Sköld 2014
 
Efter matchen tackar FC Rosengård publiken.
© Jörgen Sköld 2014
 
 Autografskrivning i Fans Corner här med #19.Katrin Schmidt och ett lyckligt fan som tar en selfie med Katrin.
© Jörgen Sköld 2014
 
FC Rosengård´s #5.Alexandra "Ali" Riley & #19.Katrin Schmidt möter fansen i Fans Corner efter matchen och vinsten med 5-0 mot Kopparbergs/Göteborg FC.
© Jörgen Sköld 2014
 
Här ses från vänster #9.Elin Rubensson #14.Nicoline Sørensen och #5.Alexandra "Ali" Riley möta fans och skriva autografer och ta bilder med fansen i Fans Corner!
© Jörgen Sköld 2014
 
 
 
 

Bilder ifrån matchen Copyright Sven-Olof Hultén 2014-06-01

Publicerad 2014-06-02 07:46:00 i Allmänt

Tack Svempa för dom fina bilderna!
Göteborgsklacken!
© Sven-Olof Hultén 2014
 
Lagpresentation av FC Rosengård´s spelare!
© Sven-Olof Hultén 2014
 
Förre detta LdB FC spelaren Manon Melis på besök med sitt Kopparbergs /Göteborg FC på Malmö IP!
© Sven-Olof Hultén 2014
 
3 målsskytten #31.Anja Mittag intervjuas av TV4 Sport efter matchen!
© Sven-Olof Hultén 2014
 
Creeds för dom fina bilderna till Sven-Olof "Svempa" Hultén.
 
 
 

Bilder ifrån matchen FC Rosengård vs Kopparbergs/Göteborg FC (Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency )

Publicerad 2014-06-01 21:09:00 i Allmänt

#5.Alexandra "Ali" Riley
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 #7.Sara Björk Gunnarsdóttir  & #31.Anja Mittag & #19.Katrin Schmidt och #15.Therese Sjögran!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 #15.Therese Sjögran jagar boll!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 Duktiga Mittbacken #3.Amanda Ilestedt stoppar förre Malmöspelaren Manon Melis Gbg!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
FC Rosengårds #31.Anja Mittag hade en bra söndag med 3 mål bakom Göteborgs målis!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
En Malmöbekanting Kopparbergs / Göteborg FC´s #20.Manon Melis på besök och glad men efter matchen var hon inte såååååååå glad........!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#3.Amanda Ilestedt tar hand om Göteborgs #20.Manon Melis!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
FC Rosengårds #31.Anja Mittag in action!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Lagsamling efter matchen!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#31.Anja Mittag i farten igen!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Målfirande med #22.Kathleen "Paula" Radtke "51.Lisa Ek #5.Alexandra "Ali" Riley #6.Anita Asante och kapen #7.Sara Björk Gunnarsdóttir!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Målfirande!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#15.Therese Sjögran kämpar om bollen!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Tyskt målfirande med #31.Anja Mittag och #22.Kathleen "Paula" Radtke!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
3 mål i denna match gjorde #31.Anja Mittag här är hon focuserad till 100%
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#31.Anja Mittag.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#19.Katrin Schmidt in action!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#16.Lina Nilsson jagar boll!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#16.Lina Nilsson täcker boll!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 
1-0 målet på straff av #15.Therese Sjögran.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Målfirande a la #15.Therese Sjögran & #31.Anja Mittag.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Mååååååååååååååååååååååååål  4-0 #7.Sara Björk Gunnarsdóttir.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#10.Ramona Bachmann in action.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#3.Amanda Ilestedt vinner boll mot Manon Melis.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Målfirande!
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
En av världens bästa målvakter #1.Thora Helgadóttir
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
#10.Ramona Bachmann jagar boll.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Kapten #7.Sara Björk Gunnarsdóttir.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 
 
All Creed till  Christer Thorell / Pic-Agency för alla dessa fantastiska bilder ifrån dagens match 1000 tack Christer!
 
 
 
 

En Pratstund Med Matchens Lirare FC Rosengård´s #6.Anita Asante!

Publicerad 2014-06-01 20:21:00 i Allmänt

Jag ställde den klassiska frågan hur det kändes att bli Matchens Lirare?
-Anita: Det känns underbart att bli premierad för sitt försvarsspel!
Jag påpekade då att Anita var felfri i sitt jobb där bak i försvaret!
-Anita: -Ja det var bara en gång som jag hade problem med Göteborgs Manon Melis!
sen var det konstigt att möta sina gamla lagkompisar i Gbg förklarar Anita Asante för mig
under tiden hon skriver sin autograf på en liten tjejs vattenflaska!
 
 
FC Rosengårds mittbackstjärna #6.Anita Asante jagar Göteborgs #20.Manon Melis.
Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
 Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency
 
Tackar ödmjukast  Christer Thorell / Pic-Agency för dom fina fotona jag får använda!
 
 

FC ROSENGÅRD vs KOPPARBERGS/GÖTEBORG FC 5-0 (2-0)

Publicerad 2014-06-01 19:07:31 i Allmänt

1-0 14 min #15.Therese Sjögran (Straff)
2-0 45+1 min #31.Anja Mittag
 
61 min Byte Gbg in #16 Ut #4
69 min Byte Gbg In.#11 Ut.#3
 
3-0 76 min #31.Anja Mittag
 
77 min Byte FCR In. #22.Kathleen "Paula" Radtke Ut. #10.Ramona Bachmann
 
80 min Byte FCR In. #23.Nathalie Persson Ut. #9.Elin Rubensson
            Byte Gbg In #9 Ut. #6.
 
4-0 83 min #7.Sara Björk Gunnarsdóttir
5-0 90 min #31.Anja Mittag
 
Avslut: 20-8
Avslut På Mål: 12-3
Avslut i Målställning: 0-1
Hörnor: 7-0
Tilldömda frispark: 6-6
Offsides: 3-0
 
Publik: 738 Åskådare
 
Matchens Lirare i Rosengård var #6.Anita Asante.

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela