Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

FC Rosengård´s F19 stod för en riktig fem-etta igår mot LB07!

Publicerad 2014-05-27 07:54:00 i Allmänt

Ja som man säger så vann FC Rosengård´s F19 tjejer mot LB07 med 5-1 och i halvtid stod det hela 3-0 efter ett bra spel av FC Rosengård.
Målgörandet började med den rutinerade A-Lagsspelaren #51.Lisa Ek som gör 1-0.
#51.Lisa Ek jublar efter sitt 1-0 må och #20.Sarah Mellouk #16.Ebba Wieder & #17.Sofia Anker-Kofoed
gratulerar henne till målet! (Foto: Lånat ifrån F19 sida)

Sedan lossnade allt under 2 snabba minuter tog den duktige danskan #14.Nicoline Sørensen och gjorde två mål 2-0 i19:e minuten och 3-0 i 20:e minuten.

Samtidigt så ska sägas att LB07 hade en massa farliga chanser att göra mål en massa gånger men med turen på FC Rosengårds sida så var nollan intakt bakom målvakten för dagen #21.Doris Bacic.

Det dröjer enda till 60:e minuten då den snabbe forwarden  #23.Nathalie Persson gör 4-0.
5-0 får #17.Sofia Anker-Kofoed göra i 69:e minuten.

Samtidigt gör FC Rosengård sina första byten i 69:e minuten ut går #22.Kathleen "Paula" Radtke som byter med #8.Linnea Svensson och #20.Sarah Mellouk byter med #11.Lovisa Wifvesson.

I 73:e minuten lyckas LB07 överlista duktiga målvakten #21.Doris Bacic och göra 5-1.

I 75:e minuten gör FC Rosengård nästa byte och ut går #51.Lisa Ek och in kommer #10.Hanna Persson.

Och byten görs i 86.e minuten då går #16.Ebba Wieder ut och in kommer #15.Johanna Olsson.
88:e minuten går #7.Erica Ekelund ut och in kommer #19.Isabella Tropé.
Och sista bytet görs i 89 minuten ut går då  två målsskytten #14.Nicoline Sørensen och in kom #.9Hanna Lundell.

En trevlig match och ett underbart väder var det dom ca.100 åskådarna fick se där bla. Tränare Jonas Eidevall med flertalet A-lagsspelare och tf.Klubbdirektörn Erling Nilsson satt och fick se en bra fotbollsmatch!

Matchens lirare får bli hela laget som gör en jättebra insats!

Over & Out!

Grattis till CL titlen VfL Wolfsburg!

Publicerad 2014-05-23 11:09:49 i Allmänt

Vilken match det bjöds på igår i Champions League finalen i Portugal där tyska regerande mästarna Wolfsburg lyckades att ta hem segern efter två underlägen först 2-0 till 2-2 och sedan 3-2 till 3-3 och 3-4 då e man värdiga mästare!
Tyresö's Marta var i en klass för sig själv gjorde två snygga mål fast hon gick på halvfart!
På söndag 25/5 e det ju årets match uppe på Tyresövallen som jag brukar åka på varje år men tyvärr inte detta år! Undrar hur många av Tyresö's spelare som e kvar till den matchen? ??

Vinst i DM för FC Rosengård!

Publicerad 2014-05-22 19:00:24 i Allmänt

Då A-laget har en viktig bortamatch på söndag mot Tyresö så valde man att ställa upp med F19 laget och så här skriver FCR´s hemsida om matchen:

FC Rosengård slog Dösjöbro med 3-2

Matchen mot FC Dösjöbro slutade med vinst efter 120 minuters spel. Matchen gick till förlängning efter 1-1 vid full tid, FC Dösjöbro spelade en trevlig fotboll och man ser att laget har en ambition och kompetens att ligga högre upp i seriesystemet än dagens Div 2.

Man tog ledningen efter en kvarts spel i första halvlek genom Malin Gunnarsson på ett centralt genombrott.

FCR kvitterade tio minuter senare efter att brutit ett uppspel på vänsterkanten och Erica Ekelund som följt med upp från sin backposition gör ett distinkt avslut strax utanför straffområdet.

Spelet var dock krampaktigt och vi vågade inte spela ut som tjejerna är kapabla till. Passningspelet fungerade inte som vi skall kunna kräva, MEN vilken kämpainsats som det var i förlängningen, De sista 15 minuterna var en enda lång nagelbitare.

Alldeles i början av den första kvarten så bryter en Dösjöbrospelare igenom men Vera Ejlertsson i mål gör en kanonräddning.

Sedan i början av andra förlängningskvarten så kan FCR ta ledningen för första gången i matchen, detta genom Bolette Bølstad, som även gör 3-1 målet 10 minuter in, därefter så hinner Dösjöbro reducera, återigen genom Malin Gunnarsson.

Det är tydligt att det finns en god kampanda i laget.
Speciellt kul igår var att Anna Plantin debuterade i truppen och gjorde en stark insats under 75 minuter, Anna är född år 2000 och är en god representant för vårt duktiga 14 års lag.

Målgörare FCR: 1-0 Erica Ekelund, 2-1 och 3-1 Bolette Bølstad. Målgörare FCD: 1-1 och 3-2 Malin Gunnarsson.

Truppen i FCR bestod av : Vera Ejlertsson, Isabella Tropé, Ebba Wieder, Edina Filekovvic, Erica Ekelund, Lovisa Wifvesson, Martina Sutalo, Andrea C. Thorisson Diaz, Hanna Lundell, Hanna Persson, Julia Fallesen, Bolette Bølstad, Moa Axelsson, Emma Renken, Anna Plantin.

Motståndare i nästa omgång (kvartsfinal) blir DFF Kristianstadtjejerna som spelar i Div 2 östra (samt F19 Allsvenskan) Preliminär speldag 11/6 kl 19:00 på Vilans IP i Kristianstad

Källa: FC Rosengårds hemsida

BREAKING NEWS.... BREAKING NEWS....!

Publicerad 2014-05-22 17:26:53 i Allmänt

FC Rosengård värvar ny målvakt ifrån Bayer München och tyska landslagsmålvakten 26-åriga Kathrin Längert!

Kathrin Längert säger om valet av FC Rosengård så här: – Det är en ära att få bli en del av ett av Europas bästa lag.
– Jag är väldigt glad att gå till FC Rosengård i sommar. Jag har alltid velat spela i ett internationellt lag. Därför känner jag mig hedrad att bli en del av ett av Europas bästa lag. Jag kommer göra mitt bästa för att utvecklas och hjälpa laget i utmaningarna i Damallsvenskan och Champions League, säger Kathrin Längert

FC Rosengård meddelar att man värvar 26-åriga tyskan Kathrin Längert från Bayern München.

Längert har tidigare spelat i SG Essen-Schönebeck och FCR 2001 Duisburg innan tiden i Bayern München.

Hon är även en del av det tyska damlandslaget, men har inte noterats för någon A-landskamp än. Däremot flera på U17- till U23-nivå.

Kathrin Längert  har skrivit på ett kontrakt på 1,5 år och ansluter till truppen i slutet av juni.

FC Rosengårds tf vd, Erling Nilsson, är nöjd med nyförvärvet. Man kom överens – om Helgadottir skulle lämna – redan för tre veckor sedan när Kathrin Längert besökte Malmö.

– Det är en ambitiös tjej som vi har fått ett positivt intryck av och som målvaktstränaren var nöjd med, säger Erling Nilsson till Kvällsposten.

I Längert har FC Rosengård fått de egenskaper som klubben sökt. Samtidigt säger Erling Nilsson att det inte går att ersätta det passningsspel som Thora Helgadottir stått för som sista utpost.

– Thoras passningsspel är ju unikt. Det är väl knappt någon allsvensk herrmålvakt förutom Pär Hansson som har såna fötter. En sån målvakt hittar vi inte utan vi får ändra lite hur vi spelar där.

Vilka styrkor har Kathrin Längert i stället?

– Hon är kommunikativt jättebra och är väldigt tydlig när hon styr försvarsspelet. Kommunikationen med backlinjen är hennes stora styrka.

I FC Rosengård hoppas och tror Erling Nilsson att tyskan ska kunna ta ytterligare steg i sin utveckling.

– Vi hade inte värvat henne om vi inte trodde att hon kan utvecklas och stå i Champions League. Både vår målvaktstränare (Tomas Håkansson) och Jonas (Eidevall, tränare) har sagt att detta är målvakten de vill ha.

Herzlich WILLKOMMEN Kathrin Langert zum FC Rosengård und der Stadt Malmö wollen Stützer und Fans!

Vad e det som händer?????

Publicerad 2014-05-20 17:09:00 i Allmänt

Idag meddelade FC Rosengårds Målvakt #1.Thora Helgadóttir bryter sitt kontrakt och gör sin sista match den 2 juli.........?

Thóra Helgadottir lämnar FC Rosengård

Av Max Wiman
FC Rosengård.FC Rosengårds isländska målvakt Thora Helgadottir lämnar klubben i sommar. – Vi har haft en diskussion ganska länge. Jag har känt att jag behöver något mer än fotbollen, säger Thora Helgadottir.

Enligt vad Sydsvenskan erfar har det gett bra tid åt Rosengård att jobba med att få fram en ersättare och klubben ska vara långt framme i det arbetet.

Thora Helgadottir är 33 år gammal och hade egentligen kontrakt säsongen ut.

- Jag känner jag behöver nya utmaningar. Jag är inte så bra på att bara hänga bredvid fotbollen. Jag behöver ha ett jobb och det är svårt att kombinera med vårt intensiva spel här, säger isländskan.

Nu bryts kontraktet så att Thora spelar sista matchen andra juli.

Thora Helgadottir berättade för laget om sitt beslut att flytta hem före träningen på tisdagen.

- Några av mina närmaste visste det innan. Men det var nervöst. Jag kommer att sakna Malmö mycket, inte bara laget, det är en så bekväm stad, säger Thora Helgadottir.

Hon har det senaste året haft en hel del besvär med slitna knän och har fått träna med viss försiktighet den här våren.

Helgadottir kom till LDB FC Malmö 2007, men flyttade 2009 till norska Kolbotn där hon spelat tidigare. Efter bara en säsong återkom hon till Malmöklubben och har varit bofast i målet sedan dess.

Vintern 2012/2013 lånades isländskan ut till australiska Western Sydney Wanderers.

Thora Helgadottirs storasyster Asthildur ("Asta") var under några säsonger skyttedrottning i Malmö och deras vägar möttes här 2007.

Redan som 17-åring gjorde Thora Helgadottir debut i det isländska landslaget och hon spelade EM både 2009 och 2013. Målet är att nå VM 2015 i Kanada med sitt landslag och karriären fortsätter alltså på Island.

- Jag har inte bestämt mig för någon klubb. Men jag räknar med att genom att flytta hem kan jag hålla fokus på fotbollen och hålla igång till nästa sommar, då vi kanske är i VM, säger Thora Helgadottir.

källa sydsvenskan.se

Sydsvenskan idag!

Publicerad 2014-05-19 21:25:15 i Allmänt

Rosengård tog stabil seger i toppmötet

Ramona Bachmann slog in FC Rosengårds 2–0-mål i den 67:e minuten och gratulerades avTherese Sjögran och Anja Mittag (nr 31). Malmölaget vann toppmötet mot Eskilstuna med 3–0.BILD: Lars Dareberg

Text: Jan Jönsson

FC Rosengård.Elin Rubensson fick äntligen göra mål igen när FC Rosengård spelade ut hela sitt register i det allsvenska toppmötet med Eskilstuna. – Det har jag väntat på länge, sa hon. Jag gjorde ju inte ett enda förra året.

Den mångsidiga 21-åringen är den centrala mittfältaren som öste in mål som ungdomsspelare, men som har fått finna sig i att flytta runt på olika positioner på seniornivå.

– Jag kommer förmodligen att avsluta karriären där jag började, men just nu är jag bara glad över att få spela, sa Elin Rubensson.

Det har varit ett omtumlande år med A-landslagsspel som ytterback och sedan en bristning som gjorde att hon missade de första omgångarna i allsvenskan.

Tillbaka i spel har det blivit som ytterforward och mot Eskilstuna slog hon till i den 70:e minuten efter fint klappklapp-spel på sista tredjedelen.

– Anja Mittag får in bollen till mig och jag tänker bara att jag ska få den på mål, inte över, sa Elin Rubensson.

Målet betydde 3–0 och fastställde slutresultatet i en match där Anja Mittag dunkade in ettan mitt i första halvlek och Ramona Bachmann placerade in tvåan mitt i andra halvlek.

För Elin Rubensson betydde målet att det var slutspelat som forward för den här gången. Paula Radtke bytte med mittfältaren Elin Ek och Elin Rubensson fick fylla luckan som vänsterback.

– Nej, jag såg det inte som en bestraffning, försäkrade hon med ett skratt. Det är roligt att spel på båda positionerna.

FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall var mer än nöjd med genomförandet av matchen, som på pappret var jämn (10–7 i avslut), men där hemmalaget hade initiativet och en växel till när det behövdes.

– Säsongens bästa passningsspel och säsongens bästa anfallsfotboll, konstaterade han. Jag är stolt över insatsen i dag, där vi inte nödvändigtvis väljer den enkla vägen, utan har tålamodet att jobba fram de bästa lösningarna.

Övning ger färdighet, menade Therese Sjögran, som spelade fram till det andra målet och även var inblandad i förarbetet till det första där Sara Björk Gunnarsdottir hittade insticket till Anja Mittag.

– Vi har jobbat väldigt mycket på vårt passningsspel hela året, så det är kul när det äntligen visar sig i match också.

Publicerad 2014-05-19 21:20:03 i Allmänt

”Rosengård aldrig hotat i toppmötet”
Elin Rubensson jublar efter sitt 3-0 mål mot Eskilstuna.BILD: Petter Arvidson / Bildbyrån

Bara två insläppta mål på fem matcher. Nykomlingen Eskilstuna United har imponerat i upptakten av allsvenskan.

På Malmö idrottsplats stötte de på ett mästarlag som visade mästarklass. Då kom årets första förlust och tre insläppta mål som kunde ha blivit några fler.

Målvakten Thora Helgadottir ställde till det för sig några gångar med lama utboxningar som hamnade framför fötterna på motståndare i eget straffområde.

Annars var FC Rosengård aldrig riktigt under hot. Det allsvenska toppmötet blev i stället en uppvisning i konsten att sakta men säkert bryta ner en motståndare som vet att individuella misstag och snabba omställningar är deras enda chans att stjäla poäng.

Motivation slår ofta klass, men motivation och klass är oslagbart när tålamod och koncentration också finns med i arbetsbeskrivningen.

Eskilstunas tränare Viktor Eriksson medgav att hans lag hade behövt hålla tätt i första halvlek för att på allvar kunna skaka mästarna.

Anja Mittags ledningsmål gav FC Rosengård ett övertag som gästerna inte kunde matcha. Och när krafterna började tryta i andra halvlek efter allt bolljagande kunde hemmalaget spela ut ordentligt.

Plötsligt såg allting så lätt ut. Framförallt såg det ut som en match mellan ett mästarlag och en nykomling.

FCR-tränaren Jonas Eidevall tycker att Eskilstuna är ett lag för övre halvan i allsvenskan. Spelar hans eget lag som i går så ska FC Rosengård toppa den halvan alla dar i veckan.

Publicerad 2014-05-19 11:59:50 i Allmänt

Copyright: Christer Thorell / Pic-Agency.
Uppvärmning!
Kapten #7.Sara Björk Gunnarsdóttir leder uppvärmningen!
Taggade fotbollstjejer!
Line up!
#31.Anja Mittag in action!
Jubel efter #31.Anja Mittag´s 1-0 mål!
Enligt min mening Världens Bästa Kvinnliga Fotbollsspelare FC Rosengårds #10.Ramona Bachmann i stillstudie och man ser i motståndarens ansikte att det kommer och bli jobbigt........!
Här kan man skratta åt denna bild då det ser ut som om motståndaren vill omfamna eller fånga #10.Ramona Bachmann då Ramona sätter full fart! Eskilstunas försvar hade riktigt svårt och hänga med när denna bolltrollare körde sitt race.....!
#15.Therese Sjögran jagar motståndare och boll....!
En stjärna #15.Therese Sjögran som spelade fram till två av målen igår!
#15.Therese Sjögran tror inte sina ögon........!
Måljubel.... Och inväntande på #7.Sara Björk Gunnarsdóttir (K).
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........Målfirande ala Sjögran Mittag Gunnarsdóttir
Kan nog säga att detta är den råaste spelaren #18.Gaelle Enganamouit i damallsvenskan och mycket konstigt att hon inte blev varnad i matchen igår eller till och med utvisad då hon lämnade märken på dom flesta spelarna i FC Rosengård! Sådant spel har inte i Damallsvenskan att göra! Här trycker hon ner FC Rosengårds försvarare #6.Anita Asante. (Ni ser vart armen befinner sig).
Här har FC Rosengårds #9.Elin Rubensson gjort 3-0 och målfirande #16.Lina Nilsson rusar till för att gratulera!
En uppgiven Eskilstuna målvakt!
FC Rosengård´s #31.Anja Mittag i närkamp med Eskilstunas målvakt!
#10.Ramona Bachmann springer ifrån sin bevakare!
#31.Anja Mittag.
#15.Therese Sjögran i fullfart och focuserad till 100%.
#20.Sarah Mellouk in action.
Glädje efter #9.Elin Rubensson´s 3-0 mål här med Kapten #7.Sara Björk Gunnarsdóttir!
2-0 målet ska firas här med #31.Anja Mittag / #15.Therese Sjögran  och målgöraren #10.Ramona Bachmann.
Här försvarar mittfältarna #19.Katrin Schmidt & #7.Sara Björk Gunnarsdóttir.

#31.Anja Mittag
#16.Lina Nilsson in action.
#9.Elin Rubensson in action med boll!
#10.Ramona Bachmann
#31.Anja Mittag in full force.

Credits och ett STORT TACK till Fotograf  Christer Thorell / Pic-Agency för att jag får använda bilderna här på bloggen!

Jörgen Sköld.© 2014

Gårdagens Match Mellan FC Rosengård vs Eskilstuna United DFF 2014-05-18

Publicerad 2014-05-19 10:49:59 i Allmänt

FC Rosengård vs Eskilstuna United DFF 3-0 (1-0)

Mål:

1-0 22 min #31.Anja Mittag Assist. #15.Therese Sjögran
2-0 67 min #10.Ramona Bachmann Assist. #15.Therese Sjögran
3-0 70 min #9.Elin Rubensson Assist. #31.Anja Mittag

Byten:

59 min Eskilstuna United DFF In: #16.Karlsson Ut: #5.Arodin
70 min Eskilstuna United DFF In: #7.Sadiku Ut: #22.Svensson
71 min FC Rosengård In: #51.Lisa Ek Ut: #22.Kathleen "Paula" Radtke
86 min FC Rosengård In: #14.Nicoline Sörensen Ut. #31.Anja Mittag
87 min FC Rosengård In: #20.Sarah Mellouk Ut: #10.Ramona Bachmann

Min analys av matchen:

Blev mycket förvånad hur bra Eskilstuna stod upp som nykommlingar i damallsvenskan mot svenska mästarna men dom spelade riktigt ful fotboll!
Särskilt ful var deras #18.Gaelle Enganamouit som gav många spelare i FC Rosengård märken på kroppen efter fult spel och det är för mig mycket kostigt att domare Alicia Westman inte plockade upp GULA KORTET och varnade denna spelare för hennes gärningar på planen som skulle så väl kunnat bli ett rött.
Domaren gjorde ingen höjdarematch då jag tyckte att Eskilstuna fick alldeles för många konstiga domslut med sig....... men nog om domaren nu!
#15.Therese Sjögran utmärkte sig med två assist igår måste varit en rekyl ifrån kontraktsförlängningen här i veckan skämt o sido nä en bra stabil insats där!
FC Rosengårds eminente och vindsnabbe tekniker #10.Ramona Bachmann rörde runt i Eskilstunas försvar som såg rädda ut när Ramona kom i expressfart!
Ramona Bachmann blev också utsedd helt riktigt till matchens lirare i FC Rosengård och var efter matchen sprudlande glad.
FC Rosengårds striker #31.Anja Mittag körde på och målade igen på ett distinkt skott tätt till höger om Eskilstunas målis stolpe!
Och så fick FC Rosengårds anfallare #9.Elin Rubensson göra det 3:e målet för kvällen.
Eskilstuna var farliga i sina anfall också och satte Nilsson-Ilestedt-Asante-Radtke på prov många gånger under matchens gång och hade två bollar tätt utanför #1.Thora Helgadóttirs stolpar så ofarliga har dom ej varit men jag tycker att FC Rosengård kontrollerade matchen och vann rättvist!
Over and Out!

Therese Sjögran Skrev På För 2 Nya År!

Publicerad 2014-05-17 11:41:47 i Allmänt

Sjögran fortsätter i FC Rosengård
Therese Sjögran fortsätter i FC Rosengård.BILD: Lars Dareberg

TEXT:         Fredrik Hedenskog

Malmö.Therese Sjögran fortsätter i FC Rosengård. Landslagsmittfältaren förlängde sitt kontrakt med två år på fredagen.

– Jag har varit med på hela resan. Därför känns det naturligt för mig att avsluta min karriär i FC Rosengård. Här i föreningen kan jag fortfarande utvecklas och spela fotboll på högsta nivå. I laget har vi dessutom en bra mix mellan unga och lite mer erfarna spelare. Det känns fantastiskt att föreningen satsar på unga talanger och ger dem en möjlighet att utvecklas i en professionell miljö, säger Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Med 193 landskamper är Sjögran Sveriges överlägset mesta landslagsspelare i fotboll. Hon har tagit silver och brons i VM och varit en av nycklarna till LDB FC Malmös SM-guld på 2010-talet. Hon har också fått Sydsvenskans Diamantbollen, priset till Sveriges bästa fotbollsspelare på damsidan, två gånger.

– Att som tränare få arbeta med en spelare som har så mycket erfarenhet men samtidigt lika mycket passion för fotbollen är såklart väldigt roligt och givande. Therese är en väldigt viktig pusselbit i vårt bygge mot Europatoppen, säger Jonas Eidevall, tränare i FC Rosengård, i pressmeddelandet.

Källa:Sydsvenskan.

Den 14:e Maj 2014 Blev FC Rosengåd Malmö-Mästare!

Publicerad 2014-05-16 19:11:06 i Allmänt

Copyright: Sven-Olof Hultén 2014
FC Rosengård blev Malmö-Mästare 2014 14 April genom att besegra LB07 med 3-2

Mål:
14 min 1-0 Hanna Lundell
40 min 1-1 Malin Bengtsson
61 min 1-2 Lisa Lilja
74 min 2-2 Anna Thörnqvist
79 min 3-2 Hanna Persson

Detta var Anna Thörnqvist första match (inhopp idag) efter korsbandsskadan för 1 år och 2 veckors sedan (enligt Anna efter matchen).

Tackar Svempa för rapporten! Och Fotot!

Seger i Skånederbyt borta mot Kristianstads DFF satt hårt inne!

Publicerad 2014-05-11 18:40:58 i Allmänt

Kristianstads DFF vs FC Rosengård 1-2 (0-1)

Mål:
0-1  9 min #31.Anja Mittag

36 min Gult Kort #16.Lina Nilsson FCR

46 min Byte KDFF Therese Andersson (UT) Gudny Björk Odinsdottir (IN)

50 min Byte FCR #5.Alexandra "Ali" Riley (UT) #22.Kathleen "Paula" Radtke (IN)

61 min Byte FCR #9.Elin Rubensson (UT) #51.Lisa Ek (IN)

61 min Byte KDFF Marija Banusic (UT) Amanda Persson (IN)

80 min Byte KDFF Linnea Liljegärd (UT) Tova Nilsson (IN)

80 min Gult Kort Susanne Moberg KDFF

85 min Byte #10.Ramona Bachmann (UT) #17.Sofia Anker-Kofoed (IN)

88 min Gult Kort #7.Sara Björk Gunnarsdóttir FCR

Bild: Håkan Röjder

FC Rosengård.Elin Rubensson gör sin femte säsong i klubben och valde på onsdagen att förlänga kontraktet ytterligare.

– Jag har valt att förlänga mitt kontrakt med FC Rosengård eftersom det är en väldigt professionell förening, både på och utanför plan.

Jag är nu inne på min 5e säsong i klubben och att varje dag få träna och spela med världsspelare är något som gör att min egen utveckling ständigt går framåt.

Jag trivs väldigt bra i laget och ser verkligen fram emot att representera FCR även över säsongen 2015 säger Elin Rubensson i ett pressmeddelande.

Rubensson har spelat i FC Rosengård sedan 2010 och gjorde debut i landslaget 2012.

2012 var Rubensson även med och vann EM guld med F19-landslaget och fick utmärkelsen årets genombrott av Svenska Fotbollsförbundet.

– Jag är väldigt glad över att Elin har förlängt sitt kontrakt med oss. Hon har en snabbhet, ett passningsspel och ett en mot en-spel som håller hög internationell klass, vilket hon har visat i både klubb- och landslag. Jag är övertygad om att hon kommer att ha en stor roll i lagets framtida framgångar, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Källa: Sydsvenskan.se

F19 vann dagens drabbning mot Jitex Möndal BK med 3-0.

Publicerad 2014-05-04 18:07:35 i Allmänt

Målgörare i FC Rosengård:
1-0 48 min #8.Nathalie Persson
2-0 51 min #10.Nicoline Sörensen
3-0  ?  min #14.Hanna Persson (K) Straff

Varningar:
24 min #22.Johanna Olsson
65 min Jitex
72 min #8.Nathalie Persson
84 min Jitex

Hanna Lundell

Det Blev Bottennapp Borta Mot Linköpings FC Förlust Med 2-0!

Byten:
56 min Byte LFC
60 min Byte FCR  Ut:#19.Katrin Schmidt In:#51.Lisa Ek
60 min Byte FCR  Ut:#22.Kathleen "Paula Radtke In:#9.Elin Rubensson
74 min Byte FCR Ut:#15.Therese Sjögran In:#14.Nicoline Sörensen