Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Cup Kommunal Final Stockholm vs SKÅNE 1-5

Publicerad 2014-06-26 09:42:51 i Allmänt

 
Igår så spelades finalen i Cup kommunal mellan Stockholm och Skåne och matchen slutade 1-5.
Skåne tog återigen hem titlen så ett STORT GRATTIS till dom duktiga tjejerna där bland annat Erica Ekelund & Nathalie Persson ifrån FC Rosengård var reprensenterade!
Nathalie Persson blev matchenslirare!
 
Ifrån damfotboll.com:
 
Skånes lagkapten Jenny Persson skakar hand med assisterande förbundskapten Lilie Persson.
 
 

Kvällen som aldrig ville ta slut...

En av årets längsta dagar gick över i en kväll som distriktslaget från Skåne aldrig ville skulle ta slut. Säker seger i finalen av Cup Kommunal - sedan utbröt det stora firandet bland lagkamrater och vänner, nära och kära.
 
 

– Det känns smått overkligt men riktigt, riktigt kul. Första halvlek var verkligen jämn, i andra tycker jag vi tar över. Vi vinner rättvist, sade lagkaptenen Jenny Persson.

Jenny Persson (Borgeby FK) fanns på innermittfältet och dirigerade när matchen pågick. Efteråt fick hon lagkaptenens lön, tog emot och lyfte glasbollen allra först av spelarna. Segerjublet var dock unisont från alla rödklädda, energiska lirare.

Däribland en som fick kliva in på plan först till finalen. Målvakten Nellie Kjellsson (FC Hessleholm) valde rätt match för sin cuppremiär. – För en och en halv vecka sedan fick jag reda på att jag skulle stå. Det var riktigt nervöst före matchen, känns på ett helt annat sätt att spela med folk man inte spelar med normalt, sade hon.

På Stockholms snygga lobbmål var både Kjellsson och försvarsspelarna chanslösa. Men nerverna hos målvakten och eventuella oroskänslor över att ligga under höll Skåne elegant i styr. – Vi gör 1-1 och kunde spela vårt spel utan att stressa, sade Nellie Kjellsson som var värd beröm för säkert spel mellan stolparna.

– Som målvaktstränare kan jag bara vara nöjd med henne. Hon är bra på att kommunicera, gör bra igångsättningar. Det är skönt att ha henne där bak, sade distriksförbundskaptenen Mauritz Magnusson.

Inte heller från sidan upplevdes någon tveksamhet. Mauritz Magnusson och hans två kollegor i tränarkläder kunde snarast berömma spelarna för sitt lugn. – Jag ser det inte som att vi kände oss skakade, sade han.

Hur vänder ni matchen? – Jag vill säga att vårt passningsspel var viktigt. Ju fler passningar som gick rätt, desto tryggare kändes det. Sen gör Rebecka (Holm Klensmeden) i vanlig ordning ett par snabba mål för oss.

 

Skånes bästa 16-åringar visade upp en stark inställning och lyckades komma igen. Det var å andra sidan inte första gången som laget tagit sig ur ett tufft läge. – Vi har nästan varit på fallrepet hela vägen. Stolpe in med 1-0 mot Halland i första matchen, 3-3 mot Västergötland och dramatik med målskillnad. Sen ligger vi under med 1-3 i semifinalen och vinner med 5-3, det är en inneboende moralisk styrka, sade Mauritz Magnusson.

 

Lägg därtill rappt och effektivt anfallsspel med spelare som har förmåga att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Efter paus och uddamålsledning förstärktes övertaget, genom ett snyggt tillslag som innebar 3-1. – Träffen kändes bra, sen var jag osäker på om målvakten skulle ta den. Det var så gött när hon inte gjorde det, sade Matilda Nilsson (Borgeby FK).

De två sista målen gjorde Rosengårdspelaren Nathalie Persson efter omställningar lika snabba som det hon själv upplevde för att ta sig till cupfinalen.

Ett dygn efter inhoppet mot Jitex i Damallsvenskan stod Persson på Sannarps IP och gladdes med spelare från hela Skåne. – Vi har kämpat i tre år med detta. Även om det blir motgång ibland fixar vi det tillsammans, log hon.

Finalsegrarna får ta farväl på topp, under en sista samling om några veckor. Energin som fick utlopp under och efter matchen på Sannarps IP lär dock spilla över i ännu en urladdning med segersånger under den sena middagen. – Det får vi se, log Nellie Kjellsson.

– Just nu är det bara en otroligt härlig känsla, tillade hon.

Källa: www.damfotboll.com

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela