En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Skånsk Femetta i Cup Kommunal!

Publicerad 2014-06-26 17:09:25 i Allmänt

Skånsk 5-1:a i Cup Kommunal

Ingen tvekan om vilket som är årets lag i Cup Kommunal. Skåne bjöd stundtals på uppvisning i finalen i Halmstad mot Stockholm. Den slutade hela 5-1 (2-1). Det var tionde gången Skåne vann Cup Kommunal

Segerjubel från de skånska finalvinnarna

Det började dock med att Stockholm tog tag i taktpinnen och ed högpress på motståndarnas planhalva satte tryck mot Skåne. Initiativet gav också utdelning genom ett ledningsmål av  Michelle Rojas Flores  (BP) om  lobbsköt från vänsterkanten över Nellie Persson i Skåne-målet.

Målet fick dock inte Skåne ur balans utan laget fortsatte att mala på och allt eftersom minuterna gick hittade man in i spelet. Från läktarplats kunde man konstatera att fler spelare i Skåne-laget var delaktiga i att skapa chanser än motsvarande i Stockholm.  Det gav utdelning efter hand.

På topp var Nathalie Persson (FC Rosengård) och Rebecka  Holm Klensmeden(LB 07) lika kvickfotade som kreativa.Bakom dem fanns Filppa Millqvist (LB07) Kvitteringen efter 24 minuter var ett fint samarbete mellan Nathalie, Filippa och Rebecka som avslutade. 2-1 tio minuter senare var en sällan skådad framspelning från Nathalie till Rebecka.

Skånskorna höll (udantaget första kvarten) uppe ett högt passningstempo matchen igenom. Litet flyt hade Matilda Nilsson när hon efter en brytning högt uppe på Stockholms planhalva klippte till på halvvolley och fick se sitt väl avstämda skott smita in i krysset. Ett mycket snyggt mål väl värd inträdesavgiften till matchen.

Nathalie Persson forcerade in 4-1 efter hörna  och 5-1 när hon kom fri med Fanny Kristiansson (BP) i Stockholms-målet. Hon fick spela andra halvlek efter att Oliva Walter (Bele Barkarby) skadat sig i en kollision i första halvlek

Elsa Nilsson hade en chans att återge Stockholm ledningen direkt efter att Skåne kvitterat och Johanna Rytting Kaneryd (Tyresö)  hade enhyfsad chans minuten före paus.

Priserna som bästa spelare fick i Skåne Nathalie Persson, som för övrigt spelat en halvtimme i FC Rosengårds match mot Jitex dagen före. Alexandra Nyreröd (Enskede) fick motsvarande i Stockholms lag.

Skåne jublade efter vinsten och Stockholmstjejerna fick trots förlusten enbart lovord efter matchen från sina ledare som samlat laget i en ring. Thomas Gibson, DFK,snackade: - Vi gick hela vägen till final, det ska vi ta med oss och vara stolta över tjejer. Sen får vi konstatera att Skåne var bättre än oss idag men vi var här i final och det ska ni aldrig glömma, sade han innan gänget spreds för att så småningom samlas för middag tillsammans med Skåne.

Text: Thorsten Frennstedt

Källa: damfotboll.com