Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Max Wimans Krönika!

Publicerad 2014-06-11 19:25:57 i Allmänt

Vägen över bron den enda för att nå Eidevalls mål?
                                                                                      

FC Rosengård. FC Rosengård lyckades övertyga Jonas Eidevall en gång, men inte en andra. Flytten som var nära redan i vintras, blir verklighet nu.                                                      

                                     

Eidevall återförenas med tränaren från tiden i Lunds BK, dansken Jack Jensen. Det är till Sydsvenskan hundraprocentigt bekräftade uppgifter.

Det officiella beskedet dröjer ytterligare någon dag, trots att Lyngby avslutade säsongen i går. Det blev en topplacering i danska andradivisionen, missad uppflyttning, men det var ändå bättre än väntat efter degraderingen från Superligan i fjor.

Lyngby ses som något av FC Köpenhamns plantskola och jobbar hårt efter principen att från unga år lägga grunden för passningsorienterad fotboll.

Där har ni säkert skäl ett till Eidevalls flytt. Han vill utveckla sig själv i det spel han gjort så framgångsrikt i Rosengård. Och han har talat sig varm för den danska traditionen kring hur fotboll spelas.

Det andra tunga skälet är inte lika roligt.

Svensk fotbolls klara markering alltifrån lokalt till centralt håll särskilja herr- och damverksamheten som två olika idrotter, förstärker fördomar och svårigheter att korsbefrukta.

Assisterande tränare i andradivisionen i Danmark är kanske krasst den bästa vägen för en ung tränare (31 år) in i den stora världen, herrarnas.

Att matcha krislag i superettan, hade inte utvecklat hans filosofi och förmodligen heller inte lockat till att ta steget från Rosengård.

För Rosengård är situationen lite densamma – fast tvärtom. Trots att spelarna är bland Europas bästa, är det svårt att locka någon en toppkraft från ”andra sidan”.

Det kanske heller inte hade varit klokt.

Det ska inte ändras för mycket i ett väl fungerande recept.

Därför har det bara funnits ett spår denna turbulenta vecka och det är det kontinuerliga – att andretränaren Markus Tilly tar över.

Det blir formellt klart vilken dag som helst, fast en ny andretränare måste förstås bli klar också.

I går blev det också klart att Lisa Ek tackar nej till ett kontrakt året ut och söker speltid på annat håll. Synd, för denne fighters ledarröst kommer att saknas – mest i omklädningsrummet.

Text: Max Wiman Sportkrönikör i Sydsvenskan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela