Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Vinst i DM för FC Rosengård!

Publicerad 2014-05-22 19:00:24 i Allmänt

Då A-laget har en viktig bortamatch på söndag mot Tyresö så valde man att ställa upp med F19 laget och så här skriver FCR´s hemsida om matchen:

FC Rosengård slog Dösjöbro med 3-2

Matchen mot FC Dösjöbro slutade med vinst efter 120 minuters spel. Matchen gick till förlängning efter 1-1 vid full tid, FC Dösjöbro spelade en trevlig fotboll och man ser att laget har en ambition och kompetens att ligga högre upp i seriesystemet än dagens Div 2.

Man tog ledningen efter en kvarts spel i första halvlek genom Malin Gunnarsson på ett centralt genombrott.

FCR kvitterade tio minuter senare efter att brutit ett uppspel på vänsterkanten och Erica Ekelund som följt med upp från sin backposition gör ett distinkt avslut strax utanför straffområdet.

Spelet var dock krampaktigt och vi vågade inte spela ut som tjejerna är kapabla till. Passningspelet fungerade inte som vi skall kunna kräva, MEN vilken kämpainsats som det var i förlängningen, De sista 15 minuterna var en enda lång nagelbitare.

Alldeles i början av den första kvarten så bryter en Dösjöbrospelare igenom men Vera Ejlertsson i mål gör en kanonräddning.

Sedan i början av andra förlängningskvarten så kan FCR ta ledningen för första gången i matchen, detta genom Bolette Bølstad, som även gör 3-1 målet 10 minuter in, därefter så hinner Dösjöbro reducera, återigen genom Malin Gunnarsson.

Det är tydligt att det finns en god kampanda i laget.
Speciellt kul igår var att Anna Plantin debuterade i truppen och gjorde en stark insats under 75 minuter, Anna är född år 2000 och är en god representant för vårt duktiga 14 års lag.

Målgörare FCR: 1-0 Erica Ekelund, 2-1 och 3-1 Bolette Bølstad. Målgörare FCD: 1-1 och 3-2 Malin Gunnarsson.

Truppen i FCR bestod av : Vera Ejlertsson, Isabella Tropé, Ebba Wieder, Edina Filekovvic, Erica Ekelund, Lovisa Wifvesson, Martina Sutalo, Andrea C. Thorisson Diaz, Hanna Lundell, Hanna Persson, Julia Fallesen, Bolette Bølstad, Moa Axelsson, Emma Renken, Anna Plantin.

Motståndare i nästa omgång (kvartsfinal) blir DFF Kristianstadtjejerna som spelar i Div 2 östra (samt F19 Allsvenskan) Preliminär speldag 11/6 kl 19:00 på Vilans IP i Kristianstad

Källa: FC Rosengårds hemsida