En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Gårdagens Träningsmatch mot Helsingborgs IF P16!

Publicerad 2014-03-27 07:50:00 i Allmänt

Det började i ett rasande tempo ifrån hif´s sida och tjejerna hade svårt o hänga med dom snabba killarna i HIF´s lag.

0-1 efter 7 minuter var en riktig tavla av målvakten #21.Doris Bacic som totalmissade bollen med foten och helsingborgsspelaren kunde retfullt enkelt rulla in bollen i mål!

Efter 37 minuter så går #5.Alexandra "Ali" Riley in i en närkamp där båda spelarna träffar bollen men kraften blir så stor på Ali att hon skadas och får en blödning ovanför höften och måste byta!

Det blev en kort comback efter sin fotskada men vi hoppas att Ali är snart fit for fight igen!

Så man fick byta ut Ali och in kom duktiga #17.Nathalie Persson som yttermittfältare och bytte plats med #22.Kathleen "Paula" Radtke som gick ner och tog vänsterbacksplatsen!

Efter 40 minuter så stod det 2-0 till Helsingborgs if´s p16 efter ett mycket konstigt domslut då domaren dömde frispark i FC Rosengårds straffområde för att #21.Doris Bacic hållt bollen förlänge..... Och då tog HIF tillfället med ett hårt skott så satt bollen retfullt i mål!

Direkt efter pausen gjorde Coach Jonas Eidevall 2 byten ut gick #15.Therese Sjögran och #10.Ramona Bachmann
och in kom #51.Lisa Ek och #8.Sarah Mellouk.

I 54 minuten får FC Rosengård´s tjejer en frispark på vänstersida en bit utanför straffområdet, där #16.Lina Nilsson lägger bollen till rätta och slår ett lågt hårt inlägg längst marken o går direkt i mål!

Bra gjort Lina.

1-2 54 min #16.Lina Nilsson

sedan tog hif´s killar över och gjorde 1-3 i 70:e minuten och 1-4 i 77:e minuten

Två byten gjordes i 85:e min då #16.Lina Nilsson gick ut och #18.Elin Björklund kom in.
Anfallaren #14.Nicoline Haugård Sörensen gick ut och in kom #11.Edina Filekovic.

Bäst på plan denna kväll tyckte jag var #3.Amanda Ilestedt och #6.Anita Asante som gjorde gedigna insatser i försvaret. Tycker det ser riktigt bra ut i mittförsvaret.

FC Rosengård Dam vs Helsingborgs IF P16 1-4 (0-2)

Publik: ca 40 personer

Nästa träningsmatch är  på måndag den 31:e Mars FC Rosengård Dam vs Kristianstads DFF på Malmö IP Kl.19,00