Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

FC ROSENGÅRD Satsar På Ungdomarna I Klubben!

Publicerad 2014-12-16 10:24:12 i Allmänt

Ifrån www.damfotboll.
 
FC Rosengård från ord till handling
 
FC Rosengård visar i egenskap av svensk mästare förhoppningsvis vägen för andra klubbar genom att släppa fram unga spelare till A-laget. I damlagets A-trupp finns nu fyra egna unga spelare: Sara Mellouk (16 år), Zecira Musovic (18 år), Ebba Wieder (16 år) samt Natalie Persson (snart 18 år).        

- Klubbens viktigaste uppgift på lång sikt är att utveckla egna unga spelare. Därför är vi stolta över att det kommer fram så många unga spelare från våra egna led, säger sportchef Erling Nilsson. FC Rosengård håller just nu på att genomföra en organisationsförändring, där de administrativa funktionerna ska bli mer effektiva och professionella samtidigt som man flyttar en del av budgeten från a-lagsfotboll till ungdomsverksamheten.

Klubben kommer visserligen att fortsätta att knyta ett begränsat antal etablerade spelare till sig, som t.ex. nyförvärvet Emma Berglund, men huvudfokus ligger på att ta fram egna unga spelare, understryker man.

- FC Rosengård har som mission att vara med och bygga morgondagens samhälle,med tydlig fokus på integration och genus. Fotboll är i sig ett bra sätt att lära unga människor ta hänsyn och fungera i en grupp. Men klubben är också en samhällsbyggare i de sociala projekt, som t.ex. arbetsmarknadsprojektet Boost. Därför står det också ”Förverkliga ungdomars drömmar” på lagens tröjor, tillägger FC Rosengårds vd Klas Tjebbes.

 

Jörgen Svarar: Det är nu väldigt viktigt att dessa ungdomar får speltid i a-laget också  så att dom inte bara får sitta och nöta bänk där och tröttnar på det och går till en annan klubb.

#30.Zecira Musovic
 #20.Sarah Mellouk
#24.Ebba Wieder
#23.Nathalie Persson
 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela