Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Skånskan!

Publicerad 2014-04-24 10:03:34 i Allmänt

 
Tre raka för Rosengård
 
Av Ole Törner/TT                        23 APRIL 22.07
 

Ett tidigt ledningsmål av Anja Mittag och en konsekvent genomförd taktik räckte för att FC Rosengård skulle besegra Kif Örebro med 1-0.

Annons
 

Därmed har guldfavoriten från Malmö inlett med tre raka segrar och målskillnaden 12-1.

- Nyttigt att veta att vi kan vinna på den här viset också, konstaterade FCR-tränaren Jonas Eidevall.

I början av mars besegrade Kif Örebro FC Rosengård i cupen med 2-1 och laget spelar fysiskt samt är bra på att erövra bollen och ställa om.

Därför spelade FC Rosengård lite rakare och med längre bollar.
Några bolltapp blev det heller aldrig och det dröjde långt in i andra halvlek innan Örebro på allvar kunde hota Rosengårdsmålet.

Då fick man fram två nicklägen och en av bollarna prickade ribban.

- Ett problem var att vi inte gjorde 2-0 och dödade matchen.

Chanserna till tvåan fanns när avsluten dansade på mållinjen.

Men totalt sett skapade de väldigt lite. - Vi hade dessutom flera spelare som jobbade kopiöst och sprang hur långt som helst, till exempel Anja Mittag och Therese Sjögran.

Vi hade också en stabil och bra målvakt i Thora Helgadottir som näst intill var perfekt, berömde Jonas Eidevall. Han kunde även lagt till spelare som Sara Björk Gunnarsdottir som gjorde nästan allt rätt och Anita Asante, som kommit in och lyft nivån i backlinjen.

I den 51:a minuten fick de 532 i publiken jubla åt ett inhopp. Då ersattes Sarah Mellouk av Lisa Ek. Lisa har spelat en hel del under försäsongen, men det här var hennes hett efterlängtade comeback i Allsvenskan.
- Min första match sedan september 2012 mot Vittsjö. Jag har verkligen längtat och det var härligt att komma in, sa Lisa Ek och erkände att hon var lite nervös.

- Man tänker ju på att även om 100 saker går bra så kan man ju tappa en boll som de kvitterar på. Fast jag tyckte ändå att det gick bra.

Det finns väldigt många duktiga spelare i det här laget och idag hade vi ju lite skador och sjukdomar. Men jag vet vad jag kan och vill vara med och konkurrera.

Två av de saknade spelarna kan bli aktuella redan till nästa omgång. - Elin Rubensson tränade för fullt igår, Hon är tillgänglig. Och Ramona Bachmann är också snart med, påpekade Jonas Eidevall. Storstjärnan Bachmann håller på att hämta sig efter en släng av vattkoppor.


Men i den haltande tabellen har också Eskilstuna, som bara spelat två matcher, full pott.

Tyresö sladdar på tredje plats från slutet i tabellen efter två raka allsvenska förluster.

Den här gången var det Eskilstunas Gaelle Enganamouit som på bortaplan på onsdagskvällen fick sticka första hållet i Tyresö. Hon slog till i den 52:a minuten, innan Kim Arodin satte den slutliga spiken i kistan med 2—0 i den 90:e minuten.

Kanske var det matchen hemma mot engelska Birmingham på söndag som redan börjat mala i huvudena på Tyresö-spelarna. Svensklaget, med svåra ekonomiska problem, fick med sig 0—0 från bortaplan och segraren går vidare till final i Champions League.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela