Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Max Wimans Krönika!

Publicerad 2013-06-15 18:41:00 i Allmänt

 

Festen hade nästan allt

Sport.
Det var en fantastisk fotbollsmatch, som hade allt utom tre saker: en vinnare, publik och en domare som ledde matchen. Ja, ja – naturligtvis är det tre överdrifter, men med ett mått av sanning i.                    

Låt oss ta allt det positiva först. Det här var ett toppmöte som innehöll tempot, skönspelet, de få forcerade misstagen, den önskade dramatiken – och den oönskade.

Nog såg det ut som att Marta sprang bort all spänning i allsvenskan första kvarten, när brassestjärnan blixtsnabbt utnyttjade Amanda Ilestedts misstag till 1–0 och sedan sköt från höften som bara hon kan till 2–0.

Hade hunnit tänka på hur saknad Anja Mittags målform från i fjor är i LDB FC Malmö, när hon replikerade i två blixtrande attacker. Världsklass på båda håll – och Anja Mittag är en av de många spelarna på planen som om några veckor gör upp i EM.

LDB-ledningen ska nog tacka Tyskland för att de faktiskt tvingat hem henne till landslagsläger mellan de allsvenska matcherna, för något har hänt – klippet i steget och hungern att avsluta var tillbaka.

Det var alltså svenska, danska, holländska, isländska och tyska EM-stjärnor på planen och visst väntar en fantastisk fest i sommar.

Sett till de svenska, tycker jag att en spelare i vardera laget visade hög EM-form i var sin halvlek.

Tyresös Caroline Seger var härskarinnan på mittfältet i första halvlek – Lina Nilsson kom tillbaka och visade i andra halvlek backspelet som vi nästan trodde hon tappat bort den här säsongen.

Holländska landslagsledningen kunde nöjt konstatera att Manon Melis äntligen fått upp farten, medan det för den isländska blev en mardrömskväll.

Thora Helgadottir startade trots en skada i vänster knä och linkade av planen på grund av en skada i höger lår. Var det en EM-dröm som krossades?

Så var det de tre sakerna som (nästan) saknades.

Ska någon räknas som vinnare, så är det väl Tyresö, som höll avståndet i toppen.

Det är fullständigt obegripligt att det i fotbollslandet Skåne bara är 1 358 personer som vill se en sådan här match.

Domarna i damernas allsvenska är ofta bra – ända tills det bränner till.

Pernilla Larsson klarade inte att hålla matchens nivå. Brast i spelförståelse gång på gång, läste inte avgörande situationer. Värst var faktiskt när hon efter en krock i Tyresös straffområde blåste av direkt med hänvisning till huvudskada, i samma sekund som Anja Mittag skulle skjuta i fritt läge.

Det var förståeligt att det blev ganska hett bland dem som trots allt fanns på läktarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela