Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Skånskan!

Publicerad 2014-04-17 09:14:34 i Allmänt

En ganska vanlig syn på Malmö IP under onsdagskvällens damallsvenska derby mellan FC Rosengård och Vittsjö GIK. Här gratuleras Anja Mittag (nummer 31) till 1–0-målet. Foto: Claes Hall

Guldtippade Rosengård krossade Vittsjö

Av Michael Lindholm                        16 APRIL 22.13

Guldfavoriten FC Rosengård bjöd på ännu ett styrkebesked i Skånederbyt mot Vittsjö GIK som förnedrades med 7–1 (2–0). – Jätteroligt, sa tvåmålsskytten Ramona Bachmann.

Annons

Den schweiziska landslagsstjärnan rullade först in 4–1 i 81:e minuten och två minuter senare svarade hon för ett kanonskott fram till 5–1 i bortre hörnet. Två riktiga klassavslut av 23-åringen. – Det kändes bra. Jag hade många skott som jag missade helt. Sedan provade jag med vänsterfoten och då gick bollen in, konstaterade Bachmann med ett snett leende. – Jag kanske skulle ha bytt fot lite tidigare, men det spelade mindre roll. Vi hade full kontroll i 90 minuter och Vittsjö åstadkom inte mycket överhuvudtaget. Precis efter 5–1-målet byttes Ramona Bachmann ut till förmån för unga inhopparen Nathalie Persson som tackade genom att göra 6–1 i 90:e minuten. Tre minuter senare fullbordades målkalaset av Sara Mellouk som därmed nätade för andra matchen i rad. – Såklart är det roligt att vinna med 7–1 och ett par av målen var jättefina. Det ska vi naturligtvis njuta av, liksom att unga spelare på nytt fick komma in och göra mål, myste FCR-tränaren Jonas Eidevall. – Skärpan jämnade också ut sig på slutet.