Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Skånskan igår!

Publicerad 2013-04-11 06:24:06 i Allmänt

        
 
                                              

Bara två tror på Ldb

        Av  Marika Höghäll                        10 APRIL 09.27                 
 

Regerande mästarna Tyresö är skyhög favorit att vinna guldet. Det framkom när damallsvenskan hade upptaktsträff på Berns i Stockholm. Bara två lag trodde på Ldb Malmö - Vittsjö och Malmö själva. Fjolårets sensationsnykomling Vittsjö tippas tillhöra mittenskiktet.


  
 

Den årliga uppsnacksträffen samlar media, tränare, spelare och förbundsfolk. Thomas Mårtensson trivdes i miljön, beundrade stuckaturen i taket och mindes tillbaka till 1979 då Hasseåtage avhandlade mjölkpriser och kärnkraft i Under dubbelgöken på fashionabla Berns salonger. Upptaktsträffen jämförde han med Kiviks marknad. - Har man sett en så har man sett alla.

När det var Vittsjös tur att äntra scenen fick tränarduon frågor om det delade ledarskapet. - Nu har vi jobbat ihop i tre månader. Det kändes ganska tidigt att det klickade...på fotbollsplanen, säger Simon Sjöfors. Han passade också på att sticka ut hakan och hylla Vittsjös skotska nyförvärv Jane Ross. - Vi har gjort årets damallsvenska värvning 2013, alla kategorier. Jag är helt övertygad om det. 51 procent av publiken på Berns trodde att Tyresö är starkast även 2013 medan Malmö fick 32 procent av rösterna när alla fick trycka till på sina mentometrar. Men när tränarna, som ju borde vara de största experterna, frågades ut av Anna Brolin och Hanna Marklund så var det bara Vittsjö som trodde att SM-guldet hamnar i Malmö. Och då var Vittsjös tränarduo ändå inte enig. Thomas Mårtensson ville säga Tyresö men det var Simon Sjöfors som fick sista ordet - till Jonas Eidevalls belåtenhet. - Vi brottades om det och då vann ju Simon, skojar den något tanigare Mårtensson. Eidevall tog lätt på "experternas" baissning. - För mig spelar det ingen roll. Folk får tycka vad de vill, säger Jonas Eidevall. Ldb-tränaren känner sig trygg med sin trupp. Trygg med sina stjärnor som bara blir fler och fler. Trygg i övertygelsen att laget har utvecklats sedan i höstas. Therese Sjögrans återkomst kommer att höja laget en nivå. - Det är internationell klass på Sjögran. Förhoppningsvis är hon med i premiären. Om inte är det bara ett stenkast borta och då kommer hon att vara starkare mentalt än någonsin.
Även Melis har återvänt "hem" efter parentesen i Linköping. - Manon var väldigt tydlig med att att hon ville komma tillbaka till staden och klubben. Och mår man bra presterar man, säger Eidevall Vad tror du om Vittsjös chanser? - Simon är en jättekompetent ledare, det hade jag sagt även om han inte hade röstat på oss, skrattar Eidevall. - Där har Vittsjö gjort ett riktigt bra förvärv som tillför laget ytterligare en dimension - Vittsjö har ett starktclag. Den viktigaste faktorn för dem är att få vara skadefria.
Ldb och Tyresö har styrkan i offensiven med ett koppel individuella ess. Båda satsar på att etablera sig ute i Europa. - Vi är inne på en större resa. Vi vill bygga ett lag som kan konkurrera i Europa. Ett delmål är att slåss inhemskt i damallsvenskan, fastslår Tyresös tränare Tony Gustavsson. Han tror att det kan bli samma strid på kniven som i fjol. - Kanske avgörs det i sista matchen i år också.
Torbjörn Nilssons Göteborg är återigen utmanare i toppen. Laget har tappat Christen Press till Tyresö men fått Jessica Landström och engelska landslagstjejen Jodie Taylor. - Taylor är väldigt lik Press. Jag hoppas att hon ska kunna vara med och hota, säger Torbjörn Nilsson som är säker på att nyförvärven har spetsat Göteborg ytterligare. - Vi var väldigt dåliga på inlägg förra året. Men nu har vi fått Landström och Cathrine Dyngvold. Nilsson undviker att sätta press på det egna laget när han får frågan om vilket lag som tar SM-guldet. - Jag vill säga Göteborg men lägger över pressen på Tyresö.
Bakom de tre tippade topplagen förväntas Kristianstad, Linköping, Vittsjö, Umeå och Piteå göra upp om bronset. - Att tippa en tusenlapp på Tyresö är tråkigt. Sätt en tusenlapp på Kristianstad istället så blir det 50 000 tillbaka, tycker Elisabet Gunnarsdottir som vässat konkurrensen på forwardssidan med Josefine Öqvist. - Jag har inte missat så många lägen under försäsongen. Så ni får se upp med mig, varnar Öqvist som blev mamma till Stella förra året och förmodligen missar premiären sedan hon fått en liten bristning i baksidan av låret på senaste landslagssamlingen.
Vilka som kommer att åka ur damallsvenskan? Om man ska tro på den samlade expertisen blir det värmländska nykomlingen Mallbacken som får allra svårast att klara nytt kontrakt. Men även Örebro, Sunnanå och Jitex tippas kriga kring nedflyttningsstrecket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela