Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

FC Rosengård vs Vittsjö GIK 4-5 (1-3)

Publicerad 2014-04-06 07:36:28 i Allmänt

FC Rosengård - Vittsjö GIK4-5 (1-3)

Målen:

0-1 Erika Martinsson (5´)

1-1 Katrin Schmidt (21´)

1-2 Sofie Andersson (33´)

1-3 Johanna Ejdelind (37´)

1-4 Sofie Andersson (65´)

2-4 Matilda Ovenberger (72´)

3-4 Hanna Persson (80´)

3-5 Johanna Ejdelind (85´)

4-5 Matilda Ovenberger (90´+ 1´)

Byten FC Rosengård:

46´ In:#8.Hanna Persson Ut:#17.Sofia Anker-Kofoed

87´ In:#16.Isabella Tropé Ut:#9.Lovisa Wifvesson

Gult Kort: #15.Sarah Mellouk (87´)

Rött Kort: Emma Andersson Vittsjö (19´) Frilägesutvisning.

Publik: ca ett 50-tal

Igår var det åtta dagar kvar till den allsvenska premiären den 13:e april borta mot AIK och FC Rosengård ställde upp med sitt F19 lag o några a-lagsspelare som inte är iväg och spelar VM-kval (#19.Katrin Schmidt & #22.Kathleen "Paula" Radtke #5.Nathalie Persson F19/A-laget #6.Erica Ekelund F19/A-laget #15.Sarah Mellouk F19/A-laget #17.Sofia Anker Kofoed A-laget).

Regntunga skyar och kallt väder är ingen bra kombination för fotbollen men igår fick vi se ett kämpande FC Rosengård med många ifrån F19 laget.

Någon som fick mig att se ljust på anfalls framtiden är blott 14-åriga Matilda Ovenberger (född -99) som satte två 2 mål igår2-4 & 4-5!

Säger bara WOOOOOOW vilken anfallare springer kopiöst orädd i närkamperna ja super lativen är många om denna tjejen, som gammal anfallare så blir man glad att se en sådan spelare!

Dom tongivande spelarna igår tyckte jag att #19.Katrin Schmidt & #15.Sarah Mellouk och #5.Nathalie Persson var i FC Rosengård.

Ifrån www.damfotboll.com :

Med åtta dagar kvar till premiären slutade matchen mellan FC Rosengård och Vittsjö 4-5. Det mest ordinarie laget vann - Vittsjö borde dock ha stängt matchen tidigare.      

    

- Vi leder 4-1, det är lite slarvigt att vi släpper in så mycket mål som vi gör. Det blir lite hawaiifotboll, sade Sofie Andersson.

Regntunga skyar och att termometern snålade på värmegraderna kring Malmö ip förändrar inte faktum. Om drygt en vecka är det seriepremiär Damallsenskan och nästa derby mellan FC Rosengård och Vittsjö spelas bara några dagar senare (16 april).

Försäsongsfinalen innebar mer talangspaning än formkoll. I synnerhet för FC Rosengård som skickat iväg mängder av spelare till olika kvalmatcher för respektive landslag. I praktiken var det ett förstärkt F19-lag i hemmafärgerna, som samtidigt spelade entusiastiskt utan att tappa geisten.

Vittsjö utan sina skotska och holländska landslagsspelare var bättre organiserade, ingen tillfällighet att 0-1 nickades in av Erika Martinsson på en hörna efter fem minuter.

Hemmalaget var däremot rejält bollsuget och tryckte åt sina motståndare. Vittsjö var alldeles för stillastående i perioder och fick fick uppleva nackdelen med att inte vara på tårna när Emma Andersson målchansutvisades.

Enligt sann träningsmatchfilosofi fick man behålla elva spelare på plan. Ersättaren var dock inte uppvärmd och inne när Nathalie Persson bröt in från kanten, hittade Sarah Mellouk i boxen som passade vidare till Katrin Schmidt till 1-1-målet.

Förutom målskytt fick Schmidt, som ett av få rena A-lagsinslag i Rosengård, ägna sig åt defensiv balans och framstötar. - Vi hade lite problem med pressen i början, sedan gör vi det mer synkat. Jag och Paula (Radtke) fick ta mer ansvar, men de som kom in gjorde det riktigt bra, sade hon. Matilda Ovenberger (14 år) utmanade hela vägen till slutsignalen och fick med sig två mål till Rosengård, Hanna Persson stack också emellan med en reducering när Vittsjö såg ut ha kontroll på den målrika matchen.

Vittsjö hade två tvåmålsskyttar, Sofie Andersson och Johanna Ejdelind, och utnyttjade uppkomna lägen - försvarsbjudningar och misslyckade undanrensningar till att hålla undan. - Skönt att få göra lite mål, vi gör två bara på att ligga och stressa dem. Sådana räknas också, sade Sofie Andersson.

Vad slags formbesked var det här inför premiären? - Det går lite i vågor idag, ibland spelar vi bra och ibland blir det avslaget. Det gäller att de bra stunderna blir längre nästa söndag.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela