En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Sydsvenskan idag!

Publicerad 2014-05-19 21:20:03 i Allmänt

”Rosengård aldrig hotat i toppmötet”
Elin Rubensson jublar efter sitt 3-0 mål mot Eskilstuna.BILD: Petter Arvidson / Bildbyrån

Text: Jan Jönsson

Bara två insläppta mål på fem matcher. Nykomlingen Eskilstuna United har imponerat i upptakten av allsvenskan.

På Malmö idrottsplats stötte de på ett mästarlag som visade mästarklass. Då kom årets första förlust och tre insläppta mål som kunde ha blivit några fler.

Målvakten Thora Helgadottir ställde till det för sig några gångar med lama utboxningar som hamnade framför fötterna på motståndare i eget straffområde.

Annars var FC Rosengård aldrig riktigt under hot. Det allsvenska toppmötet blev i stället en uppvisning i konsten att sakta men säkert bryta ner en motståndare som vet att individuella misstag och snabba omställningar är deras enda chans att stjäla poäng.

Motivation slår ofta klass, men motivation och klass är oslagbart när tålamod och koncentration också finns med i arbetsbeskrivningen.

Eskilstunas tränare Viktor Eriksson medgav att hans lag hade behövt hålla tätt i första halvlek för att på allvar kunna skaka mästarna.

Anja Mittags ledningsmål gav FC Rosengård ett övertag som gästerna inte kunde matcha. Och när krafterna började tryta i andra halvlek efter allt bolljagande kunde hemmalaget spela ut ordentligt.

Plötsligt såg allting så lätt ut. Framförallt såg det ut som en match mellan ett mästarlag och en nykomling.

FCR-tränaren Jonas Eidevall tycker att Eskilstuna är ett lag för övre halvan i allsvenskan. Spelar hans eget lag som i går så ska FC Rosengård toppa den halvan alla dar i veckan.