Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Sydsvenskan!

Publicerad 2014-04-24 09:55:41 i Allmänt

Tre poäng och slut på skadehelvetet
 
Lisa Ek.
#51.Lisa EK
Anja Mittag firar matchens enda mål.
 
TEXT:         Kent Jönsson
 
Malmö.1–0 mot Örebro innebar den tredje raka segern för FC Rosengård. Det bredaste leendet hade Lisa Ek. Hennes inhopp var tecknet på att skadehelvetet är över.

– Folk har frågat när jag skulle vara tillbaka på planen och det var så skönt att gå in i omklädningsrummet före matchen och ladda med laget, fortsatte hon.

I september 2012 spelade hon sin senaste allsvenska match, då hade hon nyligen värvats från Göteborg och hann med sex seriekamper för sin nya klubb.

På en träning hände det som inte fick hända.

– Jag drog knät, sa Lisa Ek.

Korsbandet gick av. Hela 2013 handlade om rehabträning blandat med bakslag.

– Det var ett helvete, sa Lisa Ek.

Mot Örebro tog FCR ledningen i den nionde minuten. Alexandra Riley utnyttjade sin snabbhet på högerkanten, spelade fram Anja Mittag och det var 1–0.

Hemmalaget jagade revansch på Örebro efter cupförlusten tidigare i år och var förvarnat. FCR-tränaren Jonas Eidevall kallade sitt lags fotboll för cynisk. Taktiken var långa uppspel för att undvika borttappade bollar och Örebros giftiga kontringar.

Med Therese Sjögran och Anja Mittag i spetsen, skapades ändå så många chanser att Rosengård borde ha utökat ledningen. Den kanadensiska landslagsmålvakten Stephanie Labbé var en säker sista utpost i Örebro.

I den 63:e minuten byttes skadeförföljda Lisa Ek in för FCR. En efterlängtad comeback för Ek.

Hon tog för sig friskt på mittfältet och några situationer såg direkt knäfarliga ut.

– Alla kommer att sitta och vara oroliga. Jag är inte rädd och tänker inte på det när jag är på planen. Däremot är morsan, farmor och farfar livrädda. De kommer aldrig att se en match igen, sa Lisa Ek.

532 åskådare var den officiella publiksiffran på Malmö ip. Inte ens flickidolen och schlagerartisten Oscar Zia kunde pressa upp den siffran, trots entusiastiska fans när det vankades pausunderhållning.

På planen var Therese Sjögran den stora artisten, men den största vinnaren var Lisa Ek.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Jörgen Sköld

En inbiten damfotbollssupporter till FC Rosengård!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela