Fotbollsomjagserdet.blogg.se

En blogg om Sveriges bästa lag FC Rosengård!

Artikel i Skånskan!

Publicerad 2014-04-13 21:49:57 i Allmänt

Äldst var bäst. Therese Sjögran, 37, kunde med högburet huvud och mycket nöjd, lämna Skytteholms IP efter Rosengårds 4–0-seger över AIK i den allsvenska premiären. Med sin stora arbetskapacitet, spelsinne och rutin styrde hon gästernas offensiv spel under matchen.

– Jag är mycket glad att vi vann. Det kändes bra att komma igång. Det har varit en lång försäsong men nu är det äntligen allvar, sade Therese Sjögran. – Framförallt Thereses första halvlek var utomordentligt imponerande, sade Rosengårds tränare, Jonas Eidewall och stämde in i hyllningskören. Therese Sjögran var också belåten med sin insats och underströk med glimten i ögat: – Skall man hänga med de yngre tjejerna så måste man ju jobba hårt. Redan i den tionde minuten var det dags för storfavoriternas ledningsmål. Ett snyggt anfall, med många inblandade och där Therese Sjögran avslutade med ett perfekt inlägg från sin högerkant som Anja Mittag säkert förvaltade.
Även under resten av matchen var det på högersidan, genom Sjögran och Alexandra Riley, som Rosengårds anfall mestadels drogs upp. AIKs försvar hade stora problem att freda sig när de båda kom stormande. Det var därför förvånande att hemmalaget inte försökte punktmarkera motståndarnas spelmotor. – Men de spelar med en diamant och det gör att de inte fullt ut kan täcka planen. Det var därför som jag fick så pass stora ytor som jag nu fick, sade Therese Sjögran. Före pausen ökade Sarah Mellouk till 2–0 och i den andra halvleken spikade Ramona Bachmann och Kathleen Radke slutsiffrorna. Therese Sjögrans chans att skriva in sig i målprotokollet kom i den första halvleken då Rosengård fick en straff, sedan hon själv fällts i straffområdet. – Men jag slog bollen i stolpen och det var ju inte så bra. Jag funderade på om jag skulle slå straffen då man ju i regel inte skall göra det när man själv blivit fälld. Men det kändes bra därför tog jag den, sade Therese Sjögran, om sin straffmiss.
Rosengård kopplade greppet direkt från avspark och var det spelförande laget under större delen av matchtiden. – Men jag tycker inte att vi fick ut lika mycket i den andra halvleken. Då släppte vi in AIK i matchen och hade svårare att få till vårt eget spel, sa Sjögran. Jonas Eidewall underströk att laget innan avspark inte tagit någonting för givet. – Även om AIK är nyuppflyttade så vet vi att det är en svår motståndare här på Skytteholm. För två år sedan, när vi senast var här, så förlorade vi med 2–0. Och vi visste att om vi inte är ödmjuka inför uppgiften så förlorar vi. Men alla stod upp på ett mycket bra sätt och genomförde matchen så som vi hade hoppats på, sade Jonas Eidewall.
Segern kunde ha blivit ännu större men AIK:s målvakt Hilde Gunn Olsen gjorde flera fina ingripande. Rosengårds målvakt, Thora Helgadottir, hade en betydligt lugnare eftermiddag även om hon vid ett par tillfällen fick visa sin klass. – Även om vi förde spelet måste man ändå vara på sin vakt. Man har aldrig, oavsett vilka man möter, råd att göra några misstag, sade Amanda Illestedt, som tillsammans med Anita Asante, säkert höll samman Rosengårds försvar.